Sport 

CALIFICAREA SE JOACĂ PE 9 AUGUST: Bărăganul Ciulniţa este pe tabloul naţional al Cupei României la fotbal!

PREMIERĂ. Echipa de liga a patra Bărăganul Ciulniţa va juca miercurea viitoare pe terenul din comuna Ciulniţa împotriva echipei călărăşene Agricola Borcea în primul tur al Cupei României.

Bărăganul Ciulniţa a pierdut la limită finala Cupei României, faza judeţeană, disputată cu Unirea 2 Slobozia dar a primit dreptul de merge mai departe şi de a intra în primul tur al fazei naţionale a Cupei României după ce Federaţia Română de Fotbal a interzis participarea în competiţie atât a cluburilor-mamă cât şi a echipelor secunde (vezi situaţia din ediţia trecută când Dinamo Bucureşti „s-a bătut” cu Dinamo 2 Bucureşti pentru a merge într-o fază superioară!).

Conform programului anunţat astăzi de FRF, Bărăganul Ciulniţa va juca pentru a merge mai departe în Cupa României împotriva echipei călărăşene Agricola Borcea. Calificarea se joacă într-un singur meci, pe stadionul comunal din Ciulniţa, miercuri, 9 august, de la ora 17.30, etapă în care sunt programate cele 42 de câştigătoare (ori finaliste) ale fazei judeţene ale Cupei României şi 10 echipe care au evoluat în ediţia precedentă în liga 3. Agricola Borcea a câştigat atât campionatul ligii a patra cât şi Cupa României în judeţul Călăraşi şi, în plus, a obţinut promovarea în liga 3 după ce trecut la baraj de formaţia Dunărea Giurgiu (2 –  2 în tur la Giurgiu şi 1 – 0 în retur) şi va fi un adversar greu pentru trupa pregătită de Cosmin Pană.

 Bărăganul Ciuliniţa mizează de „Gheo” Dumitru

Chiar în ziua în care FRF anunţa programul turului 1 din Cupa României oficialii echipei Bărăganul Ciulinţa (locul 7 în ediţia 2016 – 2017 din liga 4) parafau contractul fotbalistului de 40 ani Gheorghe Dumitru, „Gheo” aşa cum îl ştiu cei care l-au văzut jucând în cariera sa la echipe precum Unirea Urziceni, Gloria Buzău, FC Argeş şi Unirea Slobozia. Interesant este că actualul atacant al echipei Bărăganul Ciuliniţa a fost unul dintre antrenorii care au condus de pe bancă formaţia Unirea 2 Slobozia care a trecut în finală de trupa din Ciulniţa.

„Este un jucător care tratează foarte serios fotbalul şi la cum îl ştim cu toţii mai poate juca ani buni la nivelul ligii a patra. Va fi un câştig pentru Bărăganul Ciulniţa şi pentru că poate fi un exemplu pentru tinerii fotbalişti despre ce înseamnă profesionalism şi seriozitate atât pe teren cât şi în afara lui.”, îşi prezintă achiziţia Ionuţ Belu, viceprimarul comunei Ciulniţa şi omul care se ocupă de fotbal în localitate. „Gheo” va fi principala armă în atacul echipei Bărăganul în meciul de miercurea viitoare care în caz de egalitate va avea două reprize de prelungiri a câte 15 minute iar dacă egalitatea va persista se va tranşa la lovituri de departajare de la 11 m. Dacă va trece de Agricola Borcea, Bărăganul Ciuliniţa va juca în faza a doua a Cupei României, pe data de 23 august, tot de la ora 17.30, într-o etapă la care vor participa cele 26 de echipe calificate din faza întâi plus 32 de echipe ce au evoluat sezonul trecut în liga 3.

 

Related posts