Politică 

CAMPANIE ELECTORALĂ PSD: Primarii PSD condamnaţi sunt agenţii electorali principali la Fierbinţi Târg şi Ţăndărei

STRATEGIE. Foştii primari condamnaţi penal sunt rugaţi de şeful PSD Ialomiţa să se implice activ în campania electorală pentru alegerile locale parţiale din data de 11 iunie.

Iusein Iuksel şi Cristi Roman, foştii primari PSD din oraşele Fierbinţi Târg şi Ţăndărei aleargă de mama focului prin localităţile lor să-i convingă pe alegători că au fost condamnaţi pe nedrept şi că trebuie musai să aleagă pe 11 iunie candidaţii PSD pentru funcţia de primar. Cei doi nu au lipsit nici de la conferinţa de presă în care au fost prezentaţi candidaţii partidului la alegerile locale parţiale. Întrebat dacă PSD nu va pierde atunci când foştii primari condamnaţi penal Iusein Iuksel şi Cristi Roman vor merge în campania electorală şi îi vor susţine pe candidaţii PSD la fotoliul de care ei au fost deposedaţi de justiţie, Marian Neacşu (foto), preşedintele PSD şi, în acelaşi timp, condamnat şi el penal pentru că şi-a angajat fiica la biroul parlamentar pe vremea când era deputat, este convins că va avea de câştigat cu ei pe străzi!

„Eu cred că va aduce un plus în campanie şi îi rog foarte mult, dar nu numai că îi rog, ei deja s-au implicat foarte serios, şi Iuksel, şi Cristi, în campania celor care urmează să le succeadă. În opinia mea ei au fost primari de un real succes şi regret problemele pe care le-au avut. Eu cred că, fără a discuta latura juridică a lucrurilor, apreciez că nu a fost foarte drept ceea ce li s-a întâmplat. Aportul lor în campanie este unul important şi cred că vor aduce un număr important de voturi şi datorită activităţii pe care au avut-o ca primari.”, a explicat Neacşu cum vede implicarea în campaniile de la Fierbinţi Târg şi Ţăndărei a celor doi foşti primari, condamnaţi penal şi din acest motiv deposedaţi de funcţia pentru care candidaseră şi câştigaseră la alegerile locale din vara anului trecut.

Mandate pierdute pentru fapte penale

Iusein Iuksel, fostul primar la oraşului Fierbinţi Târg câştiga în iunie 2016 al treilea mandat de primar dar avea să-l piardă pentru o condamnare definitivă de 4 luni închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 2 ani şi 4 luni. În locul său, oraşul a fost condus doar în acte în ultimul an de viceprimarul PSD Marius Alin Câmpean, candidat la alegerile din 11 iunie, deciziile cele mai importante fiind luate de Iusein Iuksel. Cel din urmă are tot interesul de a trage tare în campanie pentru că se spune că viitorul primar are pregătită pentru el o funcţie de consilier personal în cazul în care va câştiga Primăria Fierbinţi Târg.

La Ţăndărei, în vara anului trecut ca primar a fost ales Cristi Roman, deşi acesta era cercetat într-un dosar penal deschis de procurori după ce în calitate de primar a gestionat în mod incorect fondurile publice. Condamnat iniţial la 4 ani închisoare cu executare, Cristi Roman a primit la apelul înaintat Curţii de Apel Bucureşti o condamnare mai mică, 2 ani şi 9 luni cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de 3 ani.

Şeful lor politic Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa şi secretarul general al partidului nu a mai avut acces la un nou mandat de parlamentar după ce a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, cu un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. Pentru că nu a mai avut voie să candideze, Marian Neacşu a fost angajat consilier onorific al premierului Sorin Grindeanu şi este unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

 

Related posts