Sport 

HANDBAL FEMININ, FINAL 4 CUPA ROMÂNIEI: CSM Bucureşti a câştigat Cupa României, CSM Unirea Slobozia a terminat pe 4

PE MUCHIE DE CUŢIT. Handbalistele de la CSM Unirea Slobozia au pierdut la un gol medaliile de bronz în Cupa României şi merg optimiste la baraj după două jocuri foarte bune în Final Four.

Participarea în premieră în Final Four Cupa României la handbal feminin a echipei Clubului Sportiv Municipal Slobozia nu a adus măcar medaliile de bronz deşi fetele pregătite de Dumitru Muşi au jucat mai bine decât adversarele lor în finala mică a turneului. Dacă în prima zi reuşiseră să se ridice în multe momente la nivelul super-campioanelor de la CSM Bucureşti ce aveau să se impună în cele din urmă cu scorul de 37-28 după ce până în minutul 20 pe tabelă condusese Unirea Slobozia, în meciul pentru locul 3 cu CSM Bistriţa spectacolul a fost total.

Dornice să şteargă cu buretele un sezon prost în Liga Naţională dar să facă şi o repetiţie pentru barajul de câştigare a prezenţei cu numărul 4 în prima ligă, handbalistele de la CSM Unirea au impus ritmul încă din debutul partidei şi au pus gol după gol pe tabelă în favoarea lor până la o diferenţă de cinci goluri, scor 12 – 7 la mijlocul reprizei. O relaxare uşoară a fost imediat taxată de adversare, acestea reuşind să închidă culoarele spre poartă şi să se apere mult mai agresiv, în vreme ce pe atac să puncteze la fiecare acţiune ceea ce a făcut ca la odihnă să se intre cu 14 – 13 pentru CSM Unirea Slobozia.

După pauză scenariul se repetă dar protagoniste sunt fetele de la CSM Bistriţa care reuşesc să se ducă la trei goluri avans (20 – 17) dar focul de paie s-a stins repede căci în tabăra noastră s-a sunat adunarea şi inspiraţia pe semicercul advers aduce roadele aşteptate în statistica meciului: 25 la 23 pentru Unirea în minutul 47. Se joacă apoi pe contre, cu reuşite şi ratări în ambele careuri şi cu două minute înainte de final este egalitate 30 – 30, iar spectatorii neutri din Ploieşti îşi doresc prelungiri. Nu aveau să aibă parte de ele pentru că în tabăra noastră se dictează o eliminare însoţită de o aruncare de la 7 metri transformată în gol de CSM Bistriţa. Până la final fiecare echipă mai înscrie câte o dată iar bistriţencele câştigă cu 32 – 31 şi exultă pentru medaliile de bronz în Cupa României obţinute chiar în sezonul promovării în Liga Naţională.

Related posts