Sport 

FRAIERII CAMPIONATULUI: Unirea Slobozia a pierdut meciul cu Dinamo 2 cu două goluri primite în ultimele patru minute!

INDOLENŢĂ. Să conduci din minutul 2, să ai doi oameni în plus pe teren din minutul 26 şi unul în plus din minutul 60 şi să pierzi cu goluri primite în minutele 89 şi 93, asta este Unirea Slobozia, formaţia care a adunat cu greu două puncte din ultimele cinci meciuri disputate!

Într-o cumplită lipsă de formă şi o acută lipsă de rezultate Unirea Slobozia a făcut ultima deplasare din campionat sub semnul lui totul sau nimic, echipa lui Ionescu fiind obligată să câştige ultimele două partide pentru a spera la locul 2 la finalul sezonului. Pe stadionul echipei TV „Atletico Textila” meciul cu dinamoviştii cei mici a început cum nu se poate mai bine: lansare cu boltă a lui Toma, preluare pe piept Răduca, fault al fundaşului Dobre şi lovitură de la 11 metri executată şi transformată în gol de „Ţâcă” în minutul 2! Dinamoviştii protestează, Mihai Popescu vede şi el un cartonaş galben pentru insistenţa de a-i arăta centralului că mingea nu a fost pusă pe punctul cu var dar meciul se reia de la centru cu avantaj pentru oaspeţi.

Doi “câini” eliminaţi în aceeaşi fază

Dinamo 2 nu acuză şocul golului primit şi excelenţii Spătaru şi Popa aduşi de la echipa mare dictează ocuparea teritorială şi posesia prelungită dar fără ocazii însemnate de gol la poarta atentului Cristică. Spătaru arată că are o clasă în plus şi scapă de fiecare dată de adversarul direct, indiferent că acţionează pe stânga sau pe dreapta atacului dar centrările lui sunt previzibile şi uşor de respins.

De partea cealaltă Toma este în poftă de joc şi fundaşii au serios de furcă, faultul fiind singurul procedeu prin care tehnicul mijlocaş de la Unirea poate fi oprit. Aşa avea să se rupă în minutul 26 echilibrul numeric al jocului: Dudea este depăşit uşor de Toma, îi dă acestuia peste picioare şi vede direct cartonaşul roşu! Nervosul Mihai Popescu sare la scandal, îl împinge pe Bucurică iar acesta cade sub ochii centralului care nu stă pe gânduri şi le arată celor doi câte un cartonaş galben. Cum dinamovistul mai avea unul este şi el eliminat şi Unirea are pentru mai bine de o oră de joc doi oameni în plus pe teren. Şi acest lucru se vede imediat, mai întâi loveşte bara din lovitură liberă Toma iar apoi Teodorescu prinde un şut din marginea careului însă portarul se întinde şi reţine. Dominarea oaspeţilor este totală dar în minutul 37 Patrick Petre reuşeşte să scape de Lazăr şi Topor şi din poziţie de singur cu Cristică să trimită mingea la o palmă de bara laterală!

Când îl păcăleşti, fotbalul te pedepseşte!

Partea secundă a arătat în startul ei ca un meci de handbal, cu toată echipa Dinamo 2 strânsă în interiorul careului şi cu mingea plimbată de pe o extremă pe alta de oaspeţi în încercarea de a găsi spaţiul necesar spre poarta lui Iustin Popescu. Un portar norocos în minutul 50 când mingea venită din corner de la Toma ajunge la fundaşul Topor care are timp să preia şi să-şi aşeze mingea dar şutul loveşte plasa laterală. Şapte minute mai târziu centrează perfect Bucurică, Marc Khalil este singur în opt metri în poziţie centrală dar trimite defectuos cu capul în înaltul cerului. Şi când ne era lumea mai dragă Toma o comite şi reacţionează aiurea după ce este faultat de Dulca văzând direct cartonaşul roşu în minutul 60. Ieşirea lui „Ţâcă” lasă urme adânci în aşezarea pe teren dar şi în aspectul ofensiv al Unirii, golul lăsat de omul de creaţie şi specialistul în pase decisive neputând fi umplut de colegi. Chiar şi aşa tot Unirea este periculoasă şi are din nou o ocazie imensă în minutul 70 când Adăscăliţei scapă singur spre poartă, îl are în faţă doar pe portar însă alege în locul unui şut în forţă o pasă în lateral la Năstase care nu poate împinge mingea în poarta goală din trei metri! Unirea forţează golul doi şi atacantul Marc Khalil se face de râs în minutul 80 după ce nu reuşeşte să înscrie din poziţie centrală din şapte metri, aţi ghicit, singur cu portarul!

Şi cum fotbalul are obiceiul de a-i pedepsi pe cei care-şi bat joc de el se produce minunea la care nu mai spera vreunul din cei o sută de spectatori din tribune. Mai întâi, în minutul 89 Drăguţ se aventurează în atac dar pierde uşor mingea iar aceasta este trimisă la căpitanul Daniel Popa care îşi înşiră adversarii unul după celălalt şi şutează imparabil din interiorul careului. Nu avea să se termine egal pentru că fundaşii Unirii n-au înţeles nimic din faza golului egalizator şi acelaşi Popa a ţinut să le mai arate încă o dată faza în ultimul minut al prelungirilor: pătrundere în forţă şi şut în vinclul porţii lui Cristică pentru victoria cu 2 la 1 a gazdelor! (Galerie foto pe pagina de facebook infoialomita.ro)

DINAMO 2: Popescu I., Dudea, Popescu M., Georgescu, Groza, Dobre, Dulca, Nistor, Petre, Spătaru, Popa. Au mai jucat: Tofan, Neaţă, Misicaricu. Antrenor: Laurenţiu Diniţă.

UNIREA Slobozia: Cristică, Drăguţ, Lazăr, Topor, Bucurică, Gherasim, Toma, Teodorescu, Adăscăliţei, Răduca, Khalil. Au mai jucat: Năstase, Călin, Pâslaru. Antrenor: Ion Ionescu.

Related posts