Educație Favorite 

CINE NU E CU NOI, E ÎMPOTRIVA NOASTRĂ: Şefa învăţământului ialomiţean a fost executată politic la presiunea organizaţiei PSD Ialomiţa

ECHIPĂ. PSD Ialomiţa a reuşit cu ajutorul ministrului învăţământului să o demită pe Luminiţa Barcari, inspector şcolar general, după o campanie furibundă purtată luni de zile cu interperlări parlamentare şi sesizări scrise trimise cu antetul partidului şi sub semnătura preşedintelui organizaţiei judeţene.

Luminiţa Barcari, inspector şcolar general în Ialomiţa, plus alţi 12 colegi şefi de Inspectorate Şcolare Judeţene au fost demişi printr-un fax trimis de la Ministerul Educaţiei. Noaptea, ca hoţii, a fost transmisă decizia, ea ajungând la Inspectoratul Şcolar Ialomiţa vineri, la ora 22.00! Motivul oficial invocat de omul desemnat de ministrul Liviu Pop în decizia luată este că s-ar fi găsit nereguli în contractele de management ale inspectorilor, fără însă a detalia care sunt acestea.

Control tematic în martie, mazilire politică în august

Ordinul de revocare din funcţie trimis simultan pe adresele ISJ Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Caraş-Severin, Mehedinţi, Sibiu, Olt şi Vrancea îi anunţă pe cei înlocuiţi că au la dispoziţie 15 zile să elibereze posturile câştigate prin concurs. În plin proces de organizare a sesiunii a doua de bacalaureat, inspectoarea Luminiţa Barcari s-a arătat suprinsă de decizia transmisă în puterea nopţii prin fax în noaptea de vineri spre sâmbătă când, probabil, doar la Ministerul Educaţiei se muncea!

„Am primit la inspectoratul şcolar fax la ora 22.00. O notificare şi revocarea din funcţie pentru neîndeplinirea atribuţiunilor de serviciu. O să consult un avocat să vedem dacă este legal sau nu. Pentru că revocarea ar fi trebuit să fie dată la 15 zile după notificare. Eu am obţinut funcţia prin concurs, în mai 2015. E abuzivă revocarea şi ciudată. Am avut în martie un control de la minister. În revocare nu s-a făcut referire la acel control de unde deduc că a ieşit bine, nu au găsit nimic. Am vorbit şi cu colegii din ţară, sunt toţi la fel de şocaţi ca şi mine. Suntem revocaţi din 4 septembrie. Până atunci îmi fac treaba pentru că avem Bac. Voi consulta un avocat pentru a vedea care sunt căile legale pentru a-mi apăra drepturile.”, a explicat doamna Barcari pentru Mediafax.

Apeluri politice disperate făcute din teritoriu de PSD Ialomiţa

Luminiţa Barcari îi deranjează de mai bine de doi ani pe şefii organizaţiei judeţene PSD Ialomiţa. Prin poziţia sa intransigentă concursurile de atribuire a funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ nu au mai fost simple formalităţi, aşa cum se întâmpla pe vremea inspectoarei şefe Otilia Dumitru, consilier judeţean PSD şi om de bază în organizaţia judeţeană a partidului.

După ce a fost aleasă consilier judeţean din partea PNL în vara anului trecut asupra Luminiţei Barcari s-au exercitat presiuni iar la începutul acestui an i s-a lăsat de înţeles că ar fi bine să renunţe la poziţia publică din cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa. Pentru a-şi continua liniştită activitatea în fruntea ISJ Ialomiţa consiliera a demisionat în luna februarie dar campania PSD Ialomiţa demarată încă din toamna anului trecut nu a încetat.

În dese rânduri Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa şi unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, a cerut imperios pe finalul mandatului de deputat demiterea Luminiţei Barcari pe motiv că aceasta a participat în septembrie 2016 alături de premierul Dacian Cioloş la deschiderea anului şcolar într-o unitate de învăţământ din municipiul Feteşti, arătându-şi indignarea că el nu fusese invitat!

Candidatura doamnei Barcari la alegerile parlamentare de la finele anului trecut a fost şi ea atacată cu petiţii scrise la Biroul Electoral Judeţean. Pentru că interpelările nu au primit răspunsurile dorite, pe 15 ianuarie 2017, după instalarea Guvernului PSD, departamentul juridic al PSD Ialomiţa îi înaintează preşedintelui de organizaţie un dosar întreg pentru a determina conducerea Ministerului să o demită pe Luminiţa Barcari. Operaţiune încununată de succes acum, prin demiterile făcute în puterea nopţii prin fax!

Related posts