Eveniment Favorite 

COD ROŞU ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL ROMÂNESC: Evaluările trunchiate ale inspectorilor şcolari generali au fost anulate de Corpul de Control al Ministrului!

SCANDAL. Corpul de Control al Ministrului a anulat evaluările realizare asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii caselor corpului didactic şi a dispus cercetări asupra faptelor ce au condus la vicierea procesului de evaluare!

Haos în învătământul românesc după încercarea de a înlătura mai mulţi inspectori generali şi inspectori generali adjuncţi din fruntea Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi înlocuirea lor cu membri de partid PSD! „Omeniţi” de Ministerul Educaţiei cu calificative de „nesatisfăcător”, motiv de reziliere a contractelor de management, şefii instituţiilor şcolare din teritoriu vizaţi au atacat decizia şi au reclamat grave încălcări ale procedurilor standard de evaluare a activităţii.

Sesizat cu privire la ilegalităţi dar şi forţat de amploarea publică pe care a luat-o scandalul, Corpul de Control al Ministrului a verificat cele reclamate şi a constatat că dreptarea aparţine oamenilor din teritoriu ale căror funcţii au fost vizate de ex-ministrul Liviu Pop. Într-un comunicat oficial postat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale se precizează că, cităm: „…au fost constatate vicii majore în organizarea procesului de evaluare dar şi în evaluarea propriu-zisă.”

Printre neregulile constatate de Corpul de Control al Ministrului: folosirea unor formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare; din formulare utilizate în procesul de evaluare lipseşte rubrica de autoevaluare; totalul punctajului de pe unele fişe de evaluare a fost calculat greşit iar celificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obţinând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect iar pe baza acestor calificative persoanele evaluate sunt menţinute sau nu în funcţia de conducere; în unele cazuri s-a ajuns la situaţii aberate în care punctajul acordat depăşeşte maxim de 100 puncte; evaluarea directorilor Corpului Didactic nu a fost realizată în fapt de către Comisia unică de evaluare, asumându-se rezultatele unei evaluări anterioare.

„Ministrul Educaţiei Naţionale a dispus: anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii caselor corpului didactic; reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare; efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.”, transmite Biroul de Comunicare al Ministerului Educaţiei Naţionale. (Click aici pentru conţinutul integral al comunicatului Ministerului!)

În teritoriu nu s-a trimis nimic oficial

Luminiţa Barcari (foto) şi Steluţa Mitrea, inspector şcolar general respectiv inspector şcolar general adjunct la Ialomiţa, sunt printre persoanele ce au primit calificative „nesatisfăcător” în urma aşa-zisei evaluări a activităţii pentru anul şcolar 2016 – 2017 pentru a putea fi îndepărtate din fruntea instituţiei. Postat ieri pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale comunicatul de anulare al calificativelor nu a fost urmat de o adresă oficială trimisă Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.„Nu am primit nimic oficial, tot ce ştim este din comunicatul de pe site, nimic în plus. Noi am solicitat în scris explicaţii şi aşteptăm tot în scris un răspuns oficial al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru a decide ce paşi avem de urmat.”, a anunţat Luminiţa Barcari.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa a făcut parte din lotul de 13 inspectori generali demişi printr-o hârtie multiplicată şi trimită noaptea pe fax de echipa fostului ministrul Liviu Pop. La scurt timp, organizaţia PSD Ialomiţa a nominalizat-o pe Manuela Cornelia Zainea, consilier municipal PSD la Slobozia, drept înlocuitoare a doamnei Barcari însă după ce instanţa a anulat ordinul de demitere Zainea şi-a rupt demisia şi a revenit în Consiliul Local!

Luminiţa Barcari a preluat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean în cel mai negru moment, cel al arestării fostei şefe Otilia Dumitru, consilier judeţean PSD la acel moment, care avea să primească o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani şi o interdicţie de a profesa pentru o perioadă de doi ani după ce a fost găsită vinovată că a pus la cale un grup infracţional organizat format din 17 cadre didactice ce au „comercializat” note de trece la examenul de bacalaureat. Ulterior, instanţa avea să anuleze 99 dintre diplomele de bacalaureat ce cuprindea note mai mari acordate de profesorii corectori în schimbul unor sume de bani ce ajungeau şi la 350 euro pentru transformarea unei note de 1,00 într-o notă de 6,50 sau unei note de 1,90 într-o notă de 7,00!

Related posts