Sport 

VREMEA BULVERSEAZĂ COMPETIŢIILE SPORTIVE: După handbal s-a amânat şi meciul de fotbal dintre Unirea Slobozia şi SSC Farul Constanţa

DECIZII. Federaţia Română de Handbal şi Federaţia Română de Fotbal au amânat meciurile pe care Slobozia trebuia să le găzduiască miercuri la handbal feminin şi sâmbătă la fotbal. Sub semnul întrebării stă şi meciul programat sâmbătă, de la ora 16.00, în capitală, dintre Rapid Bucureşti şi HCM Slobozia contând pentru etapa 19 din Liga Naţională de handbal feminin.

Viscolul ce a făcut imposibilă deplasarea pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale au determinat oficialii Federaţiei Române de Handbal să decidă amânarea a trei meciuri ce erau programate astăzi în Liga Florilor. Este vorba de întâlnirile HCM Slobozia – Măgura Cisnădie, Danubius Galaţi – Rapid Bucureşti şi HC Zalău – SCM Craiova. Problemele cauzate de vreme pun însă în pericol şi disputarea unor meciuri programate în etapa din weekend, atunci când HCM Slobozia ar trebui să se deplaseze în Capitală pentru un meci cu Rapid, decisiv pentru evitarea retrogradării.

„Încă nu ştim nimic dacă vom juca, suntem cu ochii pe prognoza meteo, sperăm ca ninsoarea şi vântul să se oprească, şoselele să fie practicabile iar noi să putem ajunge în siguranţă la Bucureşti pentru meciul de sâmbătă cu Rapid Bucureşti. Meciul de astăzi cu Măgura Cisnădie va fi reprogramat la o dată ce va fi stabilită de comun acord cu clubul vizitator.”, a precizat Nicolae Goidea, preşedintele AHCM Slobozia.

Liga 3 se reia cu o săptămână mai târziu

La solicitarea majorităţii cluburilor din liga a treia din seriile 2 şi 3 cu echipe din sudul şi sud-estul ţării, judeţele cele mai afectate de ninsorile şi viscolul din ultimele zile, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis astăzi cu unanimitate de voturi reprogramarea etapei din Liga 2 şi Liga 3 din datele de 2 – 3 martie pentru data de 28 martie. Astfel, meciul din seria a doua a ligii a treia dintre Unirea Slobozia şi SSC Farul Constanţa ce trebuia să deschidă returul sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul municipal, va avea loc miercuri, 28 martie, de la aceeaşi oră.

„Este bine că s-a amânat reluarea campionatului, ne gândeam cum vom juca pe un teren îngheţat şi plin de zăpadă, ar fi fost rău în primul rând pentru fotbaliştii care riscau accidentări grave dar şi pentru spectacolul sportiv mai ales că se întâlneau două formaţii angrenate în lupta pentru promovarea în liga secundă.”, a comentat decizia FRF Ilie Lemnaru, preşedintele AFC Unirea Slobozia.

Oficialii FRF au mai hotărât ca etapa programată în zilele de 6 – 7 aprilie să aibă loc exclusiv vineri, 6 aprilie (etapă în care Unirea Slobozia se va deplasa pe terenul formaţiei Înainte Modelu), iar etapa programată în data de 18 aprilie, dată la care va avea loc Adunarea Generală pentru desemnarea viitorului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, se va desfăşura în data de 21 aprilie, etapa din 21 aprilie mutându-se în data de 25 aprilie.

 

Related posts