Politică 

COMUNICAT PSD: „Guvernul Orban, prizonierul partidelor mici”

CIFRE. Noul guvern liberal condus de Ludovic Orban se bazează pe doar 7 voturi în plus în Parlament, voturi ce îi asigură o majoritate extrem de fragilă. 

Guvernul Orban nu va fi în stare să-și promoveze în cele două Camere proiectele de lege decât în condițiile unei continue tranzacționări de funcții, poziții, bani pentru clientela politică a partidelor mici de a-l cărui vot depinde.

După dărâmarea unui guvern funcțional, adunătura de 5 partide care abia încropesc o majoritate la limită înseamnă blocaj, instabilitate și o continuă târguială politică care va afecta destinul întregii Românii.

Guvernul marionetă Orban nu va fi capabil să continue dezvoltarea țării și nici măcar menținerea bunăstării românilor, pe care a asigurat-o PSD.

Guvernul Orban va bate recordul la emiterea de OUG, aceasta fiind singura posibilitate care-i rămâne pentru a-și promova măsurile.

PSD este singura formațiune politică ce garantează buna guvernare, continuarea reformelor pentru creșterea nivelului de trai al romanilor și reinstalarea echilibrului democratic!

Liberalii desființează echilibrul democratic

Instalarea guvernului Orban plasează la discreția președintelui Klaus Iohannis toată puterea din stat. Având in vedere că dreapta confiscă toată puterea din stat echilibrul democratic traversează o perioadă periculoasă.

PSD va face opoziție categorică actualului guvern pentru orice măsură care va pune în pericol beneficiile câștigate de români în perioada guvernărilor social democrate.

Este evident că PSD este singurul apărător veritabil al intereselor românilor și că va face uz de toate pârghiile parlamentare ca să limiteze excesele de manifestare și de putere ale lui Iohannis și ale coaliției de dreapta, ajunse acum la guvernarea țării.

Guvernul Orban nu ne garantează o justiție independentă

PNL urmărește subordonarea Justiției. Ludovic Orban a anunțat clar că își va angaja răspunderea pe un pachet de acte normative care să modifice legile justiției. O astfel de decizie reprezintă o bătaie de joc și o trădare a votului românilor la referendumul pe justiție.

De menționat că românii au decis la referendumul din 26 mai 2019 că nu mai vor proceduri de urgență în acest domeniu. Angajarea răspunderii guvernului este tot o procedură de urgență prin care primul ministru sare etapele normale de dezbatere asupra unor reglementări.

Concret, asumarea presupune că Guvernul decide cum vrea el, fără consultarea magistraților și fără să țină cont de obiecțiile magistraților și ale CSM, iar Parlamentul se pronunță ulterior.

Legile Justiției au mai fost modificate prin angajarea răspunderii de către Monica Macovei sau prin ordonanță de urgență de către ministrul tehnocrat Raluca Prună.

PSD se dovedește singurul partid care a urmat calea firească a dezbaterilor parlamentare în domeniul justiției. Toate guvernele de dreapta au încălcat acest principiu, invocat inclusiv de MCV, Comisia de la Veneția, GRECO.

Temele guvernamentale prioritare, anunțate de Orban după învestire, devoalează strict o agendă politică personală și de partid, respectiv preluarea controlului justiției și împărțirea banilor la clientelă.

De subliniat că la ceremoniile de învestire ale miniștrilor liberali, premierul Orban nu s-a referit la problemele care îi frământă cu adevărat pe cetățeni, respectiv ce se va întâmpla cu pensiile și salariile lor, cu locurile de muncă, cu facturile la utilități, cu comasarea spitalelor, cu problemele din Sănătate și Educație. Este clar că noul guvern are o agendă complet distinctă de cea a cetățeanului. (Material realizat de Biroul de Presă al PSD)

Related posts