Eveniment Favorite 

VIDEO. Bătaie între romi pe o stradă din Fetești, „stinsă” de polițiști cu gaze lacrimogene

POLIȚIȘTI ATACAȚI. O ceartă între două familii de romi ce au sărit la băteie în cartierul Vlașca din Fetești a degenerat într-un război cu polițiștii veniți la fața locului să aplaneze conflictul.

O stradă din cartierul Vlașca din Fetești a fost marți scena unui scandal ce a degenerat într-un conflict deschis între mai multe familii de romi și polițiștii aflați la fața locului.

Zeci de romi din mai multe familii s-au luat inițial la ceartă și, ulterior, la bătaie folosind pietre, bâte ori scânduri rupte din garduri.

Poliția a fost alertată de bătaie și la fața locului au ajuns și cei din trupele speciale de intervenție pentru a liniști spiritele.

Cum romii nu au fost de acord ca Poliția să se implice în răfuiala lor au încercat să-i determine pe oamenii legii să plece și să-i lase să-și continue conflictul personal.

 

Romii au sărit la bătaie cu polițiștii veniți să-i calmeze

Încercarea polițiștilor de a-i extrage din grupurile de scandalagii pe liderii ce incitau la violențe a inflamat rău spiritele. Spre polițiști au început să zboare pietre și bolovani de pe stradă.

Câțiva indivizi ce declanșaseră bătaia inițială s-au înarmat cu bâte și au încercat să-i atace pe polițiști.

A fost momentul în care s-a intervenit cu spray-uri cu gaze lacrimogene. Unul dintre membri detașamentului de intervenție rapidă a folosit o grenadă de mână cu gaz lacrimogen.

În timpul încăierării unul dintre scandalagii a fost rănit și a fost transportat la Spitalul Municipal Fetești pentru îngrijiri medicale.

 

Un polițist a fost lovit de o piatră aruncată dinspre tabăra romilor și a suferit leziuni ușoare ce nu au necesitat internarea în spital.

17 persoane implicate în bătaie sunt cercetate în acest moment pentru distrugere, loviri și ultraj. Au fost provocate mai multe pagube unei locuințe și au fost distruse două autoturisme.

Poliția a luat decizia ca în cartierul Vlașca să mențină în zilele următoare mai multe patrule pentru a evita reaprinderea scandalului între familiile de romi.

În mod curios, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a ținut scandalul la secret și nu a informat mass-media despre bătaie, incident grav produs în plină stradă în municipiul Fetești.

În schimb, biroul de presă a avut grijă să trimită spre publicare detalii despre noile reguli ale regimului armelor și munițiilor dar și câte sancțiuni s-au aplicat unor taximetriști prinși că au efectuat curse fără să elibereze bon fiscal. (Imagini postate pe pagina de facebook a Sindicatului Polițiștilor din România “Diamantul”)

Related posts