Favorite Politică 

SCANDAL ÎNAINTE DE ALEGERI: Cină cu oameni de afaceri invitați de PSD. Reacția PNL: „Este clar mită electorală!”

DISPUTĂ. O întâlnire organizată de PSD Ialomița cu mai mulți oameni de afaceri la un restaurant din Slobozia a iscat un scandal monstru. Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița, îi acuză pe cei din PSD că joacă incorect înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale și că oferă mită electorală.

PSD Ialomița a organizat marți seara o întâlnire cu mai mulți oameni de afaceri locali. Reuniunea a avut loc la un restaurant din Slobozia și la ea au participat aproximativ 20 de persoane.

Amfitrioni au fost senatorul Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, și deputatul Ștefan Mușoiu, președintele executiv al PSD Ialomița.

Printre invitați au fost Liviu Daniel Patrichi, fost consilier municipal PSD și actual director în cadrul AFIR București și Ionuț Răileanu, om de afaceri cu funcție în PSD Slobozia.

Aceștia au servit masa cu reprezentanți ai unor societăți cu activități tipografice, în construcții, agricultură, instalații termice.

Tinel Gheorghe: „Este clar mită electorală!

Întâlnirea organizată de PSD nu a picat deloc bine în tabăra PNL. Deputatul PNL Tinel Gheorghe, președintele organizației județene PNL, a reacționat dur într-o postare pe facebook.

Liderul liberalilor ialomițeni îi acuză pe cei din PSD că încearcă să-i atragă pe oamenii de afaceri alături de partid cu doar câteva zile înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale oferindu-le acestora mită electorală.

Tinel Gheorghe acuză PSD că oferă mită electorală oamenilor de afaceri invitați la masă.

Din informațiile pe care le am, deputatul Ștefan Mușoiu pregătește o mită electorală pe care o va servi astăzi, de la ora 17.00, la un restaurant din Slobozia, oamenilor de afaceri din oraș.”, a acuzat Tinel Gheorghe într-o postare pe facebook cu puțin timp înaintea întâlnirii.

Șeful PNL Ialomița i-a amenințat pe rivalii politici din PSD că va face sesizări în cazul în care social-democrații nu renunță la cina cu oamenii de afaceri.

Este clar mită electorală date fiind împrejurările și campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Rog conducerea PSD Ialomița să se abțină de la astfel de gesturi și acțiuni care pot fi considerate drept mită, în caz contrar solicit organelor competente să verifice dacă se confirmă sau nu informațiile.”, a adăugat Tinel Gheorghe.

Răspuns dinspre PSD: „A fost o invitație privată la o cină cu prietenii.”

Acuzați că oferă mită electorală, șefii PSD Ialomița au reacționat. Ștefan Mușoiu, președintele executiv al partidului, a adăugat un comentariu chiar la postarea președintelui PNL Ialomița.

Îi reamintesc deputatului Gheorghe Tinel că o țară democratică nu se guvernează cu acuzații nefondate, instigare la ură și defăimarea adversarilor politici. Comportamentul decent în spațiul public este cu siguranță o calitate pe care deputatul Tinel Gheorghe nu o are.”, a comentat ironic deputatul PSD.

Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, a fost mult mai direct atunci când l-am întrebat despre întâlnirea cu oamenii de afaceri.

Ce poți comenta când ești acuzat că dacă mănânci o friptură dai mită electorală? Este vorba de un eveniment privat, o invitație la cină pe care am făcut-o unor prieteni. Culmea, 70% dintre oamenii de afaceri de la masă au viziuni de dreapta. Am discutat amical despre cum văd ei dezvoltarea municipiului Slobozia.”, a precizat senatorul PSD, în exclusivitate pentru www.infoialomita.ro.

Related posts