Administrație Educație Favorite Finanţări Viața la țară 

Consiliul Județean Ialomița: 65 de unități de învățământ primesc o finanțare de peste 11 milioane euro

Consiliul Județean Ialomița a semnat documentele de achiziție a echipamentelor alocate printr-un proiect finanțat prin PNRR.

Consiliul Județean Ialomița a semnat mai multe contracte cu furnizori de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale ce vor intra în proprietatea a 65 de unități de învățământ din județ.

Este vorba de achiziții în proiectul „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ŞI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN JUDEŢUL IALOMIŢA” în valoare totală de 46.883.174,73 lei, fără TVA.

Finanțarea de peste 11,15 milioane euro este acordată beneficiarului în vederea implementării unui proiect ce se derulează cu fonduri nerambursabile prin PNRR (Planul Național de Redreseare și Reziliență).

Vor fi achiziționate echipamente digitale în valoare de 22,895 milioane lei, fără TVA, și mobilier și materiale didactice în valoare de 23,988 milioane lei fără TVA.

Consiliul Județean Ialomița a strâns necesarul a 65 de școli într-un singur proiect

„Este clar că această investiție va crește calitatea actului de învățământ și va fi un beneficiu în primul rând pentru elevi dar și pentru cadrele didactice și personalul auxiliar ce lucrează în toate școlile din Ialomița.”, a spus Alexandru Potor, cel care ocupă funcția de administrator public al județului Ialomița, la semnarea contractelor cu furnizorii selectați în urma licitațiilor.

Consiliul Județean Ialomița are responsabilități la nivel județean, responsabilități ce înseamnă a pune toate competențele și toate eforturile pentru a spijini 65 de școli ce au intrat în acest proiect. Consiliul Județean asta trebuie să facă, să susțintă toate localitățile județului și să fie un integrator al eforturilor. (ALEXANDRU POTOR, administrator public județul Ialomița)

Consiliul Județean a ales să sprijine comunitățile școlare prin centralizarea necesarului a 65 de unități de învățământ situate în 50 dintre cele 66 localități ialomițene.

Alte 10 proiecte similare au fost depuse direct de Primării însă pe dinafară au rămas, din păcate, școli din alte 6 localități din județul Ialomița unde nu a existat interes din partea factorilor locali de decizie.

„Am ales ca în loc să avem 65 de proceduri de depunere a documentațiilor să le strângem într-una singură, cu unicul beneficiar Consiliul Județean Ialomița. În felul acesta a fost redusă birocrația și în loc să lucreze sute de oameni la documentații a muncit, e drept nu ușor, o echipă de la Consiliul Județean ce trebuie felicitată.”, a mai adăugat administratorul public al județului Ialomița.

În cele 65 de unități de învățământ intrare în proiect 738 săli de clasă vor avea echipamente digitale, se vor amenaja 39 laboratoare de informatică și 9 laboratoare de informatică pentru preșcolari.

42 de laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier specific iar 44 de laboratoare de științe vor primi echipamente digitale. 4 ateliere de practică IPT vor fi dotate cu echipamente de specialitate, 752 săli de clasă cu mobilier specific și 87 de cabinete școlare, de asistență pedagogică și săli de sport vor primi mobilier specific.

Related posts