Administrație Favorite 

Consiliul Județean Ialomița alocă 5 milioane euro pentru cheltuielile de dezvoltare

Consiliul Județean Ialomița ia 25 milioane lei din excendentul bugetar pentru a finanța o parte din investițiile începute în județ.

Consiliul Județean Ialomița va utiliza aproximativ 5 milioane euro din excedentul bugetar local ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare, se arată într-un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor județeni în ședința de marți.

Suma de 25 milioane euro va fi completată la momentul aprobării bugetului județului pe anul 2021 cu sume ce pot fi alocate din secțiunea de funcționare proiectelor de infrastructură demarate de instituția județeană.

La momentul actual, județul Ialomița are în derulare realizarea unor obiective de investiții ce au fost demarate în anii anteriori, finanțate din cadrul secțiunii de dezvoltare a bugetului. În vederea continuării finanțării acestor obiective este necesară utilizarea sumei de 25 milioane lei din excedentul bugetului local ca sursă de finanțare.”, precizează Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, în documentația ce va fi prezentată consilierilor județeni.

În afara celor 25 milioane lei, o sumă de 22.468,36 lei va fi utilizată tot din excedentul bugetar al anului 2020 pentru co-finanțare în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Ialomița, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Ialomița.

Related posts