Administrație Favorite 

PSD și PNL și-au împărțit funcțiile de vicepreședinte la Consiliul Județean Ialomița

PSD și PNL au începând de astăzi câte un vicepreședinte în instituția județeană. Pro România a rămas, ca și la Slobozia, cu buza umflată.

PSD și PNL sunt partidele cel mai bine reprezentate în Consiliul Județean Ialomița și în urma votului din ședința de astăzi au reușit să obțină fără emoții cele două funcții de vicepreședinte.

PSD, cu 14 mandate de consilieri județeni plus președintele Marian Pavel, și PNL, cu 10 mandate de consilieri județeni, au avut o majoritate covârșitoare la momentul votului, limitând la un rol de spectatori cei 6 consilieri județeni de la Pro România.

PSD, așa cum era de așteptat, a mers pe mâna lui Cătălin Grigore, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița și în legislatura 2016 – 2020.

Social-democrații și-au propus omul pentru funcția de vicepreședinte iar liberalii și cei din Pro România nu au venit cu o altă propunere.

În aceste condiții, rezultatul votului a consemnat 25 de voturi „pentru” din totalul celor 31 consilieri județeni prezenți.

Pentru alegerea celui de-al doilea vicepreședinte, PSD nu a făcut vreo propunere, PNL l-a nominalizat candidat pe Alexandru Dinu, fost primar în comuna Mihail Kogălniceanu până la alegerile locale din 27 septembrie, iar Pro România și-a încercat norocul cu Vlad Nițescu.

Interesant este că acesta a fost preferat ca propunere pentru funcția de vicepreședinte lui Gigi Petre, fost prefect de Ialomița, ieșit la pensie și auto-declarat independent politic pentru ca apoi să candideze pe lista de consilieri județeni ai Pro România.

Votul a fost secret, cu buletin de vot, iar în timpul exercitării lui consilierul PNL Sorin Fuerea a solicitat un alt buletin de vot justificând că l-a completat greșit.

Solicitarea i-a fost respinsă iar în urma numărării voturilor Alexandru Dinu a fost ales vicepreședinte de 24 dintre cei 31 consilieri județeni prezenți în sală.

Desemnarea celor doi vicepreședinți, unul de la PSD și celălalt de la PNL, l-a determinat pe Gigi Petre să spună ironic că la nivelul Consiliului Județean Ialomița s-a refăcut USL (Uniunea Social-Liberală) cu PSD și PNL.

Votul din Consiliul Județean Ialomița a confirmat votul dat în Consiliul Local Slobozia, acolo unde PSD și PNL și-au luat prin vot cele două funcții de viceprimari, fiind principalele forțe politice votate de locuitorii municipiului la alegerile locale din acest an.

Related posts