Administrație Favorite Finanţări Viața la țară 

Consiliul Județean Ialomița dă „prima bugetară” de Crăciun în 12 localități

Consiliul Județean Ialomița a repartizat 594.640 lei, sumă primită de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale la nivel județean.

Consiliul Județean Ialomița a alocat în ultima ședință ordinară a anului 2022 aproape șase sute de mii lei pentru sprijinirea mai multor localități.

Este vorba de 594.640 lei, bani trimiși în 12 visterii locale pentru echilibrarea bugetelor la final de an.

Banii provin de la bugetul de stat și reprezintă o alocație primită de județul Ialomița după ce s-a recalculat la nivel național cota de 6% atribuită în 2022 pentru echilibrarea bugetelor locale.

Ce localități din Ialomița primesc bani la final de an

Fondurile venite de la bugetul de stat s-au împărțit frățește unui număr de 12 localități din Ialomița.

Una dintre acestea, Scânteia, va primi ceva mai puțin față de celelalte, 44.640 lei, în vreme ce 11 comunități locale se vor bucura de câte 50.000 lei.

Este vorba de Municipiul Fetești, orașele Amara, Fierbinți-Târg și comunele Adâncata, Armășești, Buești, Colelia, Gheorghe Lazăr, Ion Roată, Moldoveni și Sinești.

Suma totală alocată localităților din Ialomița ajunge după această suplimentare la 33.588.640 lei, echivalentul a aproape 6,8 milioane euro.

Fondurile sunt destinate susținerii programelor de dezvoltare locală, a celor de dezvoltare a infrastructurii ce necesită cofinanțare locală, precum și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din fonduri proprii.

Related posts