Favorite Finanţări Politică Viața la țară 

Raluca Dumitrescu: „Am obținut finanțare pentru realizarea unui sens giratoriu la Coșereni”

Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița, anunță cu bucurie că a fost adoptat un amendament la legea bugetului ce va permite realizarea unei investiții importante la nivel județean.

Raluca Dumitrescu (PSD), Ștefan Mușoiu (PSD) și Luminița Barcari (PNL), cu toții deputați de Ialomița, au depus un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2023.

Este vorba de obținerea fondurilor necesare pentru realizarea unei investiții așteptate de decenii de mii de locuitori din Coșereni și din localitățile învecinate.

Oameni care își pun în pericol viețile ori de câte ori sunt nevoiți să traverseze DN 2, una dintre cele mai periculoase șosele din România.

Este vorba despre localnicii care vor să traverseze cu autoturismele DN 2 dar și despre cei care vin dinspre Axintele și vor să vireze stânga spre București, ori cei care se deplasează dinspre barajul de la Dridu în direcția Urziceni, și ei obligați să vireze la stânga în intersecția unde un sens giratoriu este vital pentru creșterea substanțială a gradului de siguranță.

Acesta le va face viața mai ușoară și pietonilor, în condițiile în care viteza de deplasare a autovehiculelor pe DN 2 se va reduce considerabil iar traversarea pe trecerea de pietoni nu va mai fi la fel de periculoasă ca în prezent.

Sens giratoriu la Coșereni, pe șoseaua morții

1,5 milioane lei este suma pe care cei trei parlamentari ialomițeni au reușit să o prindă în bugetul de stat pe anul viitor, aprobat de Parlament în această săptămână.

Amendamentul nostru depus la legea bugetului în Anexa 7.03 cu Înființarea unui sens giratoriu în comuna Coșereni, județul Ialomița la intersecția DN-2A E85 cu DJ 201 și DC 18 având o valoare de 1.500 mii RON a fost admis. Mulțumesc colegilor mei pentru susținere!”, a transmis Raluca Dumitrescu într-o postare pe Facebook.

În opinia sa, bugetul pe anul 2023 adoptat în Parlament este un buget de dezvoltare ce face ca România să ajungă la un PIB (Produsul Intern Brut) istoric de 1.552,1 miliarde lei, echivalentul a peste 300 miliarde euro.

Îmbucurător este că prin buget se alocă resurse record pentru investiții, aproximativ 112 miliarde lei, ceea ce reprezintă o pondere de 7,2% din PIB.

Related posts