Administrație Favorite Viața la țară 

Consiliul Județean Ialomița finanțează alte șapte proiecte de dezvoltare locală

Consiliul Județean Ialomița, prin președintele Marian Pavel, a semnat un nou lot de contracte de susținere a unor proiecte locale.

Consiliul Județean Ialomița a alocat 2,3 milioane lei pentru susținerea a șapte contracte de finanțate derulate în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală 2021.

Sperăm ca toate investițiile făcute cu finanțare prin PJDL vor genera plus-valoare pentru comunitățile din Ialomița.”, a spus Marian Pavel înaintea semnării contractelor de finanțare.

Două municipii primesc bani de la bugetul județean

Extinderea rețelei de utilități și căi de circulație în zona cartier Gării Noi din municipiul Slobozia este o lucrare de 2,87 milioane lei din care bugetul județean susține 400.000 lei.

Este vorba de lucrări la rețelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră și pluvială, căi de circulație pietonală și rutieră, etapa a II-a, investiție ce trebuie finalizată în termen de 24 luni.

Municipiul Fetești va derula o lucrare de 7,05 milioane lei, investiție la care bugetul județean pune fonduri de 400.000 lei.

Într-un termen de 12 luni trebuie finalizată construirea unui teren sportiv multifuncțional cu gazon sintetic, branșamente și racorduri la utilități.

Fonduri de la Consiliul Județean Ialomița pentru investiții dorite de cetățeni

Cinci localități rurale primesc finanțări de câte 300.000 lei. La Albești începe o lucrare de 347.335,67 lei ce urmează a moderniza până la sfârșitul anului școlar unitatea de învățământ cu clasele I-VIII din satul Albești.

Modernizarea iluminatului public în Adâncata costă 364.464,40 lei, montarea de racorduri la sistemul de canalizare din Stelnica se ridică la un cost de 520.758,98 lei iar la Axintele se investesc 552.916,15 lei pentru construirea unui teren de sport multifuncțional și vestiare.

O investiție pe termen scurt, doar 6 luni, se va implementa în comuna Vlădeni. Modernizarea iluminatului public prin montarea de echipamente menite a sprijini eficiența energetică și gestionarea inteligentă în infrastructura de iluminat public va costa 534.238,60 lei.

Related posts