Administrație Favorite 

CONSILIUL LOCAL SLOBOZIA: Un proiect ce vizează firma omului primarului Adrian Mocioniu nu a intrat pe ordinea de zi

Consiliul Local Slobozia se reunește astăzi în prima ședință a anului. Pe ordinea de zi nu a intrat un proiect de reziliere a contractului de concesiune a firmei lui Radu Paros, consilierul personal al primarului municipiului.

Consiliul Local Slobozia nu reușește să identifice soluțiile potrivite pentru extinderea cimitirului din municipiu, devenit neîncăpător.

În ciuda tentativelor de a găsi teren potrivit pentru mărirea capacității cimitirului interesele personale ale proprietarilor ori ale celor din Primăria Slobozia au blocat orice inițiativă.

Propunere de consilier: „Să scoatem acele coșmelii din cimitir și să facem locuri de veci!”

Goana după locuri de veci a adus în discuție și prezența în incinta cimitirului Slobozia a construcțiilor deținute de firma Petracom, societate prestări servicii funerare.

Luminița Croitoru, consilier local din partea Partidului Ialomițenilor, a anunțat încă din luna decembrie că intenționează să propună prin Consiliul Local Slobozia anularea contractului de concesiune.

De urgență să inițiem un proiect de hotărâre prin care să scoatem acele coșmelii care consideră că fac servicii funerare în cimitir și să-i anulăm concesiunea acestei firme pentru a asigura locuri de veci cetățenilor municipiului Slobozia.”, a propus verbal consiliera Croitoru.

Propunerea a primit acceptul verbal al colegilor din Consiliul Local Slobozia și la începutul anului doamna Luminița Croitoru a înregistrat în data de 10 ianuarie un proiect de hotărâre privind anularea concesiunii societății Petracom.

Se aprobă încetarea contractelor de concesiune nr. 1122/19.04.2000 și nr. 2870/06.04.2016, încheiate cu societatea Petracom Slobozia, prin denunțare unilaterală.”, sună unicul articol al proiectului de hotărâre.

Trei săptămâni mai târziu, deși documentația trebuia să fie introdusă pe ordinea de zi la ședința lunii ianuarie, din lista proiectelor nu face parte și proiectul de reziliere a contractului.

Abia ieri, juristul Valentin Tudoran, secretar general al municipiului Slobozia, a transmis în scris consilierei locale motivul pentru care nu a acceptat punerea în discuție a proiectului.

Scurt pe doi, doamna Luminița Croitoru este atenționată că ea, în calitate de consilier local, trebuie să meargă personal cu proiectul la comisiile de specialitate și compartimentul de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

O noutate având în vedere că până acum toate proiectele propuse de primarul Adrian Mocioniu ori de cei doi viceprimari, și ei consilieri locali ca Luminița Croitoru, n-au avut niciun fel de restricționare.

Pentru acestea n-a fost nevoie ca inițiatorul, personal, să obțină avizele și referatele de specialitate, acestea au fost pur și simplu întocmite de angajații Primăriei Slobozia.

Documentul emis doar pentru a-i închide gura inițiatorului este semnat doar de secretarul municipiului, nu și de către primarul Adrian Mocioniu, deși numele acestuia apare pe adresa nr. 10032 din 29.01.2020.

Probabil că primarul s-a ferit să-și implice semnătura în condițiile în care firma Petracom este deținută de Radu Paros, consilier personal al lui Adrian Mocioniu și camarad politic la Pro România.

Firma lui Paros iese doar cu picioarele înainte de cimitir

Petracom deține 1.500 mp teren concesiune în cimitirul din Slobozia pe care l-a primit în urmă cu 20 de ani.

Un scandal de familie între frați a rupt societatea în două la un moment dat iar terenul s-a împărțit în două loturi egale.

Ulterior, societatea Marmidan a fost executată de bancă iar clădirea din cimitir scoasă la licitație a fost cumpărată de Radu Paros pentru Petracom.

Tranzacția a avut loc acum mai bine de trei ani dar în tot acest timp Primăria Slobozia a refuzat să-i retransmită firmei și terenul de sub clădirea cumpărată de la bancă, poveste aflată în instanță.

Radu Paros, omul de încredere al primarului Adrian Mocioniu, s-a arătat surprins că există o inițiativă prin care firma sa să fie deposedată de terenul din cimitir.

Nu cred că se poate anula o concesiune peste noapte iar terenul să fie eliberat doar pentru că așa vrea un consilier local. Acolo sunt clădiri, este o firmă care funcționează și care are peste 20 salariați. Nu poți dărâma peste noapte pentru a face locuri de veci”, a comentat Radu Paros.

Consilierul personal al primarului s-a arătat deranjat că proiectul de hotărâre nu a fost trecut pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Slobozia.

Trebuia să fie pus în dezbatere, să se vină cu argumente, să fie discutat. Și dacă se va anula concesiunea mie trebuie să mi se pună la dispoziție teren cu utilități similare, cu acces la drum, nu orice teren.”, a completat reprezentantul Petracom.

Cum Primăria Slobozia nu deține terenuri de 1.500 mp pe care să le ofere la schimb este evident că Petracom a intrat în cimitir cu voie de la municipalitate dar de ieșit nu o va face decât de bună voie, nicidecum obligată.

Radu Paros a mai spus că eliberarea terenului de către firma sa nu va rezolva problema locurilor de veci.

Nu știu cine vrea să-și îngroape morții într-un teren plin de resturi de materiale de construcții ori resturi de fundații clădiri. Mai mult de 100 locuri de veci nu s-ar putea realiza pe 1.500 mp.”, este convins Paros.

El a recomandat celor care vor să găsească locuri de veci în cimitir să inventarieze cu atenție terenurile neîngrădite, rezervate de oameni din Slobozia potenți financiar.

Petracom Slobozia are o cotă de peste 95% pe piața firmelor funerare din Slobozia, cu un profit de aproape 300.000 lei pe anul 2018 și un număr de 22 salariați.

Related posts