Administrație Eveniment Favorite 

Constantin Marin, prefect de Ialomița: „Trebuie să ne aliniem standardelor europene și să majorăm o parte din taxe”

Constantin Marin a vorbit în ședința Comisiei de Dialog Social Ialomița pe tema majorărilor de taxe și impozite asumate de Guvern.

Constantin Marin, prefectul județului Ialomița, a prezidat marți ședința de lucru a Comisiei de Dialog Social Ialomița.

„Poziția Consiliului Național al Întreprinderilor Private, Mici și Mijlocii din România cu privire la intenția Guvernului de majorare a taxelor, impozitelor și a salariului minim brut în plată” și „Identificarea modalităților de rezolvare a decontării navetei cadrelor didactice, conform legislației în vigoare” au fost cele două teme de pe ordinea de zi.

Prefectul de Ialomița a transmis mediului de afaceri că măsurile fiscale ce vor fi adoptate de Guvern pot fi neplăcute dar ele sunt necesare, mai ales în contextul unor venituri la bugetul de stat insuficiente pentru susținerea programelor de investiții.

Suntem într-o situație dificilă, pe de o parte vorbim despre presiunea pusă pe afacerile oamenilor, pe de altă parte discutăm de deficitul bugetar național care trebuie acoperit, întrucât riscăm să pierdem banii europeni, banii de investiții pentru țara noastră.

Cumva trebuie să ne aliniem standardelor europene și să majorăm o parte dintre taxe. Sigur că, la nivel județean, lucrurile vor trebui puse în aplicare, deciziile Guvernului vor fi duse la îndeplinire, noi aici putem să ne sprijinim reciproc la nivel de relație autoritate-oameni de afaceri.

Politicile fiscale corect aplicate în mediul de afaceri conduc spre o creștere bugetară aflată tot în beneficiul cetățenilor. Este clară dificultatea implementării acestor politici, dar sperăm să găsim o cale de mijloc aplicată cu responsabilitate.”, a comunicat Constantin Marin. (FOTO: Instituția Prefectului Ialomița)

Related posts