Administrație Favorite 

CINE ÎMPARTE, PARTE-ŞI FACE! Şefii Consiliului Judeţean şi-au tras prime lunare de mii de lei!

TRAI DE TRAI. Preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi încasează cu 20% mai mult pentru fiecare lună pe perioada derulării unor proiecte cu finanţare europeană. Indemnizaţia lui Victor Moraru a ajuns la 20.520 lei iar preferata sa, administratorul public Larisa Elena Mihai, se bucură de un salariu de bază de 17.900 lei.

Bugetul judeţului Ialomiţa este locul de unde se extrag lunar sume importante pentru satisfacerea financiară a şefilor instituţiei şi a unui număr restrâns de salariaţi fideli şi dispuşi să facă orice le cere preşedintele Victor Moraru. Ca să nu se mai obosească lună de lună prin emiterea unor dispoziţii de acordare a unor sporuri salariale, mai marele judeţului a decis să aplice constant o majorare cu 20%. Pentru cât timp? Cel puţin până la expirarea acestui mandat din care s-a scurs deja jumătate fără ca Ialomiţa să cunoască beneficiile măcar unei singure investiţii de anvergură. Nu-i nimic, stăm perfect la capitolul salarii de lux.

Ialomiţeni, aici sunt banii dumneavoastră!

Salariile la Consiliul Judeţean Ialomiţa au cunoscut o creştere spectaculoasă în ultimele luni. Dar nu pentru toţi angajaţii, ci doar în dreptul şefilor! Majorările au fost trasate direct din condeiul preşedintelui Victor Moraru. Mai multe dispoziţii au stabilit ca pe perioada derulării unor proiecte cu fonduri europene să se achite indemnizaţii lunare mai mari cu 20%.

Asta înseamnă că preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi vor avea la fiecare cinci luni încă o indemnizaţie în plus în buzunare! Sau altfel spus, faţă de 12 venituri lunare ei se vor bucura de 14,4! Sau, dacă pe vremuri bugetarii privilegiaţi îşi trăgeau la final de an al 13-lea salariu sub formă de primă de Crăciun, iată că lucrurile au evoluat pentru această categorie de profitori, nu le mai ajunge un salariu, ei primesc aproape două salarii şi jumătate, şi nu odată pe an ci lunar, în mod constant!

În ultima zi a lunii mai, preşedintele Victor Moraru a semnat patru dispoziţii prin care a majorat spectaculos veniturile lunare ale şefii instituţiei publice. În dreptul său a stabilit 20.520 lei ca indemnizaţie lunară iar pentru vicepreşedinţii Cătălin Grigore şi Ionel Gae valoarea acesteia este de 18.240 lei. Ce contează că mai ales ultimul dintre ei, propulsat în funcţie de ALDE, taie frunză la câini în mod profesionist iar singura sa calitate este că are în spate fix trei voturi, cele ce asigură majoritatea echipei PSD în Consiliul Judeţean Ialomiţa.

17.900 lei este venitul brut lunar al Larisei Elena Mihai, administratorul public propulsat în fruntea judeţului Ialomiţa printr-un concurs la care a participat singură, povestea angajării fiind descrisă pe larg într-un material publicat ce poate fi citit AICI . Duduia administrator ocupase în trecut o funcţie similară la Primăria Amara pe vremea când acolo primar era, aţi ghicit, chiar Victor Moraru, preşedintele actual al Consiliului Judeţean Ialomiţa şi-şi dovedise cu vârf şi îndesat devotamentul la birou şi în afara lui. Celebrul cuplu administrativ (vezi foto!) a lăsat în urmă „salariile de mizerie” de la Amara şi acum plătit regeşte de la bugetul judeţean.

Ca să poată fi plătită suplimentar, Larisa Elena Mihai a fost numită în aprilie, tot prin dispoziţie de preşedinte, „asistent manager de proiect în vederea semnării pentru conform cu originalul a documentelor suport aferente cererilor de rambursare” în cadrul proiectului cu bani europeni. De bonusuri salariale se bucură şi angajaţii prinşi în echipele de implementare a unor proiecte cu finanţare europeană. Pentru ei Victor Moraru a stabilit o grilă de indexare lunară ce pleacă de la 10% (pentru 20 de ore de lucru) şi poate ajunge până la 50% din salariul brut lunar (pentru 80 de ore lucrate în cadrul proiectului).

Şeful de la investiţii ia primă după primă!

De departe cel mai tare se bucură de banii în plus la salariu Gheorghe Proca, mâna dreaptă a preşedintelui Victor Moraru, responsabilul achiziţiilor în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de modernizare a mai multor drumuri judeţene. Omul face şi desface la nivelul licitaţiilor, multe dintre contractele cu prietenii mutaţi de preşedinte de la banul local din Amara la banul judeţean fiind încheiate în urma unor proceduri simplificate dar cu finalul dorit.

Imediat după ce preşedintele Consiliului Judeţean a dispus plata suplimentară, funcţionarul Gheorghe Proca a încasat bonusuri substanţiale. În luna mai venitul suplimentar a fost de 3.150 lei, în iunie de 2.100 lei, în iulie tot 2.100 lei iar în august valoarea a rămas neschimbată, încă 2.100 lei! Anterior, pentru munca depusă în luna aprilie, valoarea plătită suplimentar fusese de 1.658 lei, echivalentul a 80 de ore.

Salarii de lux  încasează şi oamenii fideli preşedintelui Victor Moraru. Este vorba de consilierii personali angajaţi fără concurs şi care au salarii de invidiat, cel puţin echivalentul a o mie de euro „în mână”, cu mult peste media veniturilor din instituţie, acolo unde „prostimea” care nu-i este atât de utilă şefului suprem continuă să primească de multe ori salarii mai mici decât ale colegilor din ţară.

Dacă la extra-salarizare se stă excelent la nivelul conducerii Consiliului Judeţean Ialomiţa, instituţia este codaşă atunci când vine vorba de dezvoltarea judeţului şi a reuşit „performanţa” ca în primele şase luni din 2018 pentru proiectele finanţare prin PNDL 2 să nu atragă niciun leu!

Related posts