Sport 

CONSTANTIN TOMA, UNIREA SLOBOZIA: „Vrem că mergem neînvinși în vacanța de iarnă!”

INTERVIU. Căpitanul Constantin „Țâcă” Toma trage linie la finalul turului de campionat și se declară mulțumit. Regretă însă cele două puncte pierdute printre degete în remiza de pe teren propriu cu CS Medgidia.

Ajuns la maturitatea fotbalistică necesară unui lider de echipă Constantin Toma rămâne același luptător pe teren, un sufletist care-și dorește enorm să-și lege numele de încă o promovare a Unirii Slobozia în liga a doua.

Țâcă”, cum a fost turul de campionat?

A fost un tur de campionat greu dar mă bucur că ne-am concentrat, am fost serioși și reușim să fim pe primul loc în clasament la jumătatea sezonului.

Trebuie să rămânem la fel de uniți pe teren, să strângem din dinți atunci când lucrurile nu merg așa cum ne dorim și vrem din tot sufletul să rămânem cât mai mult singura echipă neînvinsă din serie.

Dacă s-ar putea până la vară ar fi minunat și cred că invincibilitatea ne va aduce și mult dorita promovare.

Ce puncte pierdute regretă cel mai mult Constantin Toma în tur?

Am avut trei meciuri încheiate la egalitate în care ne putem gândi că am pierdut puncte importante.

Cu Popești-Leordeni a fost o remiză cu puține ocazii, meci de luptă, singurul în care Unirea Slobozia nu a marcat. În meciul încheiat 3 – 3 la Tunari a fost o remiză corectă față de ce s-a jucat pe teren.

De departe cel mai mult regret egalul de pe teren propriu cu CS Medgidia, cu acel gol patru primit în prelungirile meciului.

De ce a fost atât de greu cu CS Medgidia?

Am plătit tribut unei atitudini pe care nu trebuie să o avem dacă vrem să promovăm. Am avut două goluri în plus la pauză, dominam meciul, ne-am relaxat și ne-am crezut învingători.

Am tratat meciul prea ușor, cu o lejeritate nepermisă, nu ne-am mai concentrat și am regretat cu toții, au fost două puncte pe care le-am fi avut în plus în clasament.

Cum vede Constantin Toma seria din acest sezon?

Eu și colegii mei vedem seria nu teribil de grea. Cred că ne vom lupta la promovare cu CS Afumați.

Trebuie să fim atenți și la nou-promovata Mostiștea Ulmu care, iată, la finalul turului este pe podium, ceea ce spune multe despre valoarea echipei. Meciurile directe vor fi decisive.

Primul dintre ele este chiar ultimul din tur, meciul cu Mostiștea Ulmu…

Avem sâmbătă ocazia de a ne desprinde la șase puncte de echipa din Ulmu, o victorie ne-ar consolida poziția în fruntea clasamentului și am menține o diferență de 3 puncte față de locul 2. Am muncit mult anul acesta și vrem să plecăm în vacanță neînvinși.

Pentru tine cum a fost turul de campionat?

Eu sunt mulțumit, atunci când faci ce-ți place ai satisfacții pe măsură. Am avut câteva etape în care nu am jucat din cauza unei accidentări și mi-a fost teribil de greu să stau în tribună mai ales la remiza cu CS Tunari.

Returul se anunță de foc, presiunea promovării este tot mai mare…

Este presiune, este adevărat, dar este foarte bine când ești în cărți pentru promovare și ai presiune decât dacă nu ai mai avea șanse la a prinde primul loc.

Toți adversarii din serie vor să încurce Unirea Slobozia, joacă la capacitate maximă cu noi dar eu cred că va depinde sută la sută doar de noi dacă ne vom bucura în vară de o mult-așteptată promovare în liga a doua.

Related posts