Sport 

FCSB II – UNIREA SLOBOZIA 1 – 3: Victorie fără emoții pentru Unirea Slobozia în ultima deplasare din turul campionatului

FOTBAL ÎNGHEȚAT. Unirea Slobozia a câștigat meciul cu junii FCSB și conduce în seria a doua din liga a treia de fotbal. Partida s-a disputat pe un vânt tăios și pe un frig pătrunzător.

Unirea Slobozia a trecut cu bine de ultima deplasare și încheie turul de campionat fără meci pierdut pe teren străin, o performanță neatinsă în ultimii ani la nivelul ligii a treia.

Meciul dintre Unirea Slobozia și FCSB II s-a disputat cu o zi mai devreme din cauza alegerilor prezidențiale, la o temperatură de doar 0 grade în termometre dar cu un frig resimțit la -10 grade din cauza vântului.

Unirea Slobozia a fost mai prezentă în joc

Vremea potrivnică i-a obligat pe fotbaliști să alerge foarte mult și terenul sintetic a favorizat jocul ofensiv. Trecuseră doar trei minute când fundașul Flavius Dumbrăvean a reluat puțin pe lângă poartă mingea centrată de Alexandru Moise.

În minutul 6 autorul centrării intră în careu, își așează mingea pentru un șut cu efect dar greșește de puțin ținta cu minge trimisă pe lângă poartă și Unirea Slobozia ratează deschiderea scorului.

FCSB II dă semne că poate pune probleme în atac și în minutul 11 Ovidiu Perianu se trezește cu mingea pe frunte după ce portarul Ionuț Poiana iese pe sub centrare dar execuția este defectuoasă și Unirea Slobozia scapă fără gol primit.

Unirea Slobozia reia ofensiva și reușesc să se bucure pentru prima dată în meci în minutul 12: șut din alergare trimis plasat de Florinel Ibrian la o fază lucrată perfect și terminată cu pasă în spate de Alexandru Moise.

Gazdele primesc peste doar două minute un cadou nesperat de la portarul Unirii Slobozia, fost jucător la FCSB.

Fundașul Marian Botezatu degajează la întâmplare o minge, antrenorul său strigă la el și-i reproșează execuția dar vântul imprimă o traiectorie înaltă ce-l păcălește nepregătit pe Ionuț Poiană și mingea se oprește în plasă.

Unirea Slobozia este obligată să o ia de la capăt și jocul se mută în preajma carului gazdelor. Presiunea aduce rezultat pe tabelă, gol marcat de Alexandru Moise în minutul 17 cu șut din interiorul careului, poziție centrală.

La adăpostul avantajului minim Unirea Slobozia ridică piciorul de pe accelerație și trece la un joc de posesie care-i convine de minune iar până la pauză cei 20 de spectatori tremură de pomană în tribune.

Replică palidă a gazdelor

Jocul nu-și schimbă aspectul nici în repriza secundă și nici măcar modificările în cele două echipe nu generează prea multe faze de poartă.

Tinerii fotbaliști din echipa a doua FCSB țin mai mult de minge, dau senzația că prin posesie pot pune probleme dar totul se încheie la 30 metri de poarta Unirii Slobozia fie cu pase greșite, fie cu lansări în adâncime fără rezultat.

În minutul 55 Unirea Slobozia are o ocazie imensă: Alexandru Moise pleacă din terenul propriu cu mingea la picior, scapă de un fundaș și centrează în buza porții goale de unde atacantul Nicolae Hertu trimite defectuos pe lângă poartă.

Unirea Slobozia ratează prin Alexandru Moise în minutul 68, șut scos greu de sub transversală, pentru ca în minutul 82 să se desprindă decisiv.

Centrare din corner Constantin Toma, reluare cu capul Florinel Ibrian iar portarul Mihai Udrea respinge de dincolo de linia porții.

Unirea Slobozia câștigă cu 3 – 1 în ultimul meci al anului pe teren străin și rămâne pe primul loc în clasament cu un avans de 3 puncte față de CS Afumați și de Mostiștea Ulmu. (Click aici pentru galerie foto de la meci!)

FCSB II București: Udrea, Șerbănescu, Tudose, Gogor, Arnold, Botezatu, Ardelean, Pacionel, Niță, Tudor, Perianu. Au mai jucat: Enache, Lixandru, Pirciu, Agafiței. Antrenor: Lucian Mezei.

UNIREA Slobozia: Poiană, Comșa, Ibrian, Lazăr, Dumbrăvean, Chebac, Milotin, Moise, Moldovan, Toma, Hertu. Au mai jucat: Dinu, Ene, Stroie. Antrenor: Enache Costea.

Related posts