Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: 3 cadre medicale de la Slobozia și Fetești și 14 angajați de la DSP Ialomița sunt infectați cu Covid-19

DSP Ialomița a avut în doar două zile 14 salariați confirmați pozitiv cu noul coronavirus, cei mai mulți oameni implicați în anchete epidemiologice.

14 salariați de la Direcția de Sănătate Publică Ialomița au Covid-19. Patru dintre ei au fost confirmați duminică după ce au fost testați pentru că prezentau simptome specifice, iar ceilalți zece au intrat pe lista celor cu coronavirus în urma testelor făcute luni.

Primele 4 cazuri pozitive au obligat conducerea instituției care se ocupă de gestionarea situațiilor infectărilor cu noul coronavirus să testeze întregul personal de la Slobozia. Din cele 32 de teste în 10 cazuri a fost confirmată prezența Covid-19.

Cu toții sunt asimptomatici și au fost duși la Spital unde au fost evaluați și li s-au făcut radiografii. În urma investigațiilor medicale s-a decis că ei pot sta în izolare la domiciliu.

Cei mai mulți dintre cei infectați lucrează în anchete epidemiologice și intră în contact direct cu persoane care sunt contacți ai unor bolnavi infectați. Pentru a acoperi lipsa lor au venit la Slobozia patru colegi din orașele Urziceni și Fetești.

Sunt asimptomatici, sunt bine, noi ne-am organizat, avem persoane voluntare care vin să ne ajute, vor veni două colege de la Urziceni și două colege de la Fetești să ne ajute, ne-am mobilizat , suntem o echipă, ne-am prelungit programul de muncă.”, ne-a precizat Dan Noel, șeful DSP Ialomița, care apreciază că transmiterea este una comunitară.

Potrivit metodologiei, o retestare a celor asimptomatici se poate face după 7 – 8 zile și dacă testul este negativ și nu au fost simptome în ultimele 3 zile, medicii pot începe activitatea.

Trei cadre medicale infectate la Spitalele din Slobozia și Fetești

Spitalul Fetești, spital suport Covid-19, are de astăzi două cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Este vorba de un medic epidemiolog și de un medic specializat pe intervențiile de urgență.

Unul dintre ei a revenit de curând dintr-un concediu petrecut pe Litoral, celălalt și-a petrecut un sejur într-o stațiune montană.

Și la Spitalul Județean de Urgență Slobozia un medic a fost confirmat cu Covid-19. Și el s-a întors zilele trecute după ce a petrecut câteva zile în Bucovina.

Interesant este că este unul dintre doctorii implicați în tratarea a zeci de bolnavi cu noul coronavirus și cum soția sa nu este infectată specialiștii spun că este vorba de transmitere comunitară. Tot din concedii au revenit și cei doi salariați de la compartimentul juridic din cadrul Instituției Prefectului Ialomița, depistați pozitiv în cursul zilei de ieri.

În ciuda ultimelor cazuri de infectare cu Covid-19, județul Ialomița rămâne într-un trend descendent și se plasează pe locul 27 în clasamentul județelor, cu o incidență a îmbolnăvirilor de 3,96 la mia de locuitori.

 

 

Related posts