Administrație Favorite 

MINCIUNILE LUI ADRIAN MOCIONIU. Cum a pus el Slobozia pe „drumul cel bun”: investițiile anului 2020, pe sfert față de anul 2016!

Administrația asigurată de Adrian Mocioniu a reușit performanța istorică din a asigura pentru dezvoltarea municipiului Slobozia doar 5 milioane lei în 2020, față de aproape 23 milioane lei în anul 2016.

Adrian Mocioniu, ex-primarul plecat acum cu sorcova pe străzile municipiului Slobozia la colindat alegătorii, se prezintă în pliantele frumos colorate drept salvatorul urbei pe care se laudă că a a pus-o „pe drumul cel bun”. Drumul de care vorbește cel mai slab primar pe care l-a avut Slobozia în istorie este de fapt o mare minciună.

O obișnuință dacă ne gândim că omul a ajuns primar prin cea mai mare minciună rostită în campania electorală din 2016, atunci când promitea că aduce bani europeni pentru finalizarea parcării subterane dar de fapt el a îngropat Slobozia sub un credit de 25,4 milioane lei, luat când nici nu i se uscase bine cerneala pe documentele de învestire ca primar.

Cifrele reci la unei administrații dezastru

Februarie, anul 2016, pe vremea când Slobozia nici nu visa să-l aibă primar pe obscurul Adrian Mocioniu. Bugetul local se aprobă de către consilierii municipali la o valoare de 100.764.147 lei. Potrivit documentului, pentru secțiunea de dezvoltare se alocau atunci fonduri de 77,967 milioane lei iar pentru investiții 22,797 milioane lei. Strâmbam cu toții din nas că „doar” 22,6% din total se alocă pentru dezvoltarea municipiului reședință de județ fără a ne gândi vreo clipă ce dezastru va urma și ce urgie (a nu se confunda cu orgie!) administrativă va pica pe capul Sloboziei.

Februarie, anul 2020, la aproape 4 ani de mandat al primarului Adrian Mocioniu. Luat de mânuță de tătuca Marian Neacșu și mutat la PRO România, „edilul” comite după calculele sale bugetul municipiului pentru anul 2020, anul de grație al administrației sale și cel în care, după mintea sa, cităm din nou din el că ne place, „AM PUS SLOBOZIA PE DRUMUL CEL BUN”!

Știm, vă umflă râsul, dar mai potrivit aici ar fi plânsul! Căci iată cum arată, în cifre, al patrulea an cu Mocioniu primar. Valoarea bugetului este de 86.912.358 lei, din care, pentru funcționare, pixul primarului a trasat o sumă totală de 81,878 milioane lei iar pentru investiții 5,04 milioane lei. Nu, nu este o greșeală, sunt cifrele oficiale ale administrației Mocioniu. În procente, pentru schimbarea la față a municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu a alocat exact 5,8%, adică undeva mai puțin de un sfert decât se aloca în urmă cu patru ani! Halal progres!

Realitatea dură a patru ani irosiți cu Adrian Mocioniu

Patru ani de conducere magistrală asigurată de acest far al administrației locale au generat, pe de o parte, reduceri semnificative ale veniturilor la bugetul local și, pe de altă parte, creșteri spectaculoase ale cheltuielilor publice pentru plata salariilor în instituție (mai ales salarii nesimțite în dreptul șefilor obedienți primarului!) și a cheltuielilor aparatului Primăriei. Venite la pachet cu o valoare jalnică a investițiilor publice, adică acele lucruri urbane elementare care să schimbe în bine viața plătitorilor de taxe și impozite locale.

Anul 2020 față de 2016 a adus o diminuarea a veniturilor totale ale municipiului Slobozia cu 13,851 milioane lei, în procente un minus de 13,7%, echivalentul a aproximativ 3 milioane de euro. S-a ajuns aici, în primul rând, pentru că mult lăudatul Parc Industrial pe care în 2016 Mocioniu îl popula din gură în mai puțin de un an nu a produs decât pierderi anuale acoperite, ați ghicit, tot din taxele și impozitele achitate de locuitori.

V-ați fi așteptat să existe o diminuare corespunzătoare și a cheltuielilor oamenilor din Primăria Slobozia, ajunși între timp la peste 885! Nici pomeneală, față de anul 2016 cheltuielile de funcționare ale instituției au crescut cu echivalentul a circa 900.000 euro, deși, dacă s-ar fi păstrat măcar proporțiile bugetare de acum un an ele ar fi trebuit să fie mai mici cu aproximativ 14 milioane lei!

Bani care, dacă ar fi completat firimiturile bugetare de 5 milioane lei alocate „dezvoltării”, ar fi schimbat cu adevărat fața celei mai importante așezări urbane din Ialomița. În ritmul acesta, însă, cu un Mocioniu primar încă patru ani, „DRUMUL CEL BUN” (asta e, ne place rău mesajul ăsta!) se va transforma în „DRUMUL FĂRĂ ÎNTOARCERE”.

Related posts