Eveniment Favorite 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Carantină totală în Țăndărei. Orașul este un butoi cu pulbere

Autoritățile au instituit carantină în Țăndărei. Nu se intră și nu se iese din oraș decât în cazuri speciale. Poliția și Armata sunt înarmate pe străzi.

Carantină totală în Țăndărei este decizia luată la nivel național în cursul zilei de astăzi. Măsura face parte dintr-o Ordonanță Militară publicată în Monitorul Oficial.

Solicitarea de carantină totală a orașului, venită la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Ialomița s-a transpus în fapte începând de astăzi.

Ideea a fost salutată și de Nicoleta Toma, primar al orașului Țăndărei.

Zeci de polițiști, jandarmi și militari au descins încă de vineri în orașul care dă cele mai multe cazuri de coronavirus din Ialomița.

În ultimele 24 de ore încă trei decese la persoane cu coronavirus s-au înregistrat în Țăndărei.

Astfel, din cele 8 persoane decedate în Ialomița 6 sunt din orașul intrat acum în carantină.

Acțiunile în forță au avut efect dar chiar și așa a fost prins pe stradă un individ care trebuia să fie în izolare la domiciliu.

Bărbatul a fost luat pe sus și dus pentru 14 zile în carantină la una dintre locațiile stabilite la nivel județean.

Tensiunea este la cote maxime în rândul comunității de romi din Țăndărei.

Mai mulți localnici au solicitat testarea întregii populații pentru a se stabili cine este bolnav cu coronavirus și cine nu.

Ce spune Ordonanța Militară și ce trebuie să facă localnicii din Țăndărei

Instituirea carantinei în orașul Țăndărei s-a făcut prin publicarea în Monitorul Oficial al Ordonanței Militare nr.7.

Capitolul I Instituirea măsurii de carantinare în oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa

Art.1. – Se instituie, pe perioada stării de urgenţă, măsura de carantinare în oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa.

Art. 2. – În localitatea carantinată prevăzută la art. 1 este permisă intrarea, respectiv ieşirea pentru: a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în localitatea carantinată, precum şi a aprovizionării populaţiei; b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor.

Art. 3. – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, precum şi operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane nu vor comercializa bilete/ abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în localitatea carantinată decât dacă sunt respectate dispoziţiile art. 2.

Art. 4. – În localitatea carantinată potrivit art.1, se aplică în mod corespunzător toate interdicţiile şi restricţiile stabilite prin ordonanţele militare emise în perioada stării de urgenţă.

Art. 5. – Se împuterniceşte Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Ialomiţa (CJCCI) pentru a stabili completări şi derogări în ceea ce priveşte dispoziţiile prevăzute la art. 2, cu acordul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Art. 6. – (1) Organele cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale vor stabili măsuri specifice de prevenire şi limitare a intrării, respectiv a ieşirii persoanelor în/din localitatea carantinată. (2) Autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene vor aduce la cunoştinţă obligaţiile ce le revin persoanelor, referitoare la deplasarea şi accesul în/din localitatea carantinată. (3) Aplicarea măsurilor de verificare, control şi acces în/dinspre localitatea carantinată se realizează de către personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării Naţionale.

Art. 7. – Consiliul Judeţean Ialomiţa, primarul şi consiliul local al oraşului Ţăndărei vor lua măsuri de a asigura funcţionarea serviciilor de protecţie şi asistenţă socială, funcţionarea corespunzătoare a serviciilor de utilităţi publice, precum şi aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susţinători sau altă formă de ajutor şi care nu se pot deplasa de la locuinţă/gospodărie.

Art. 8. – Este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.

Care sunt rutele auto ocolitoare pentru evitarea orașului Țăndărei

Ca efect al instituirii carantinei în orașul Țăndărei, Centru INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a comunicat rutele ocolitoare.

București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Dragalina – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
Brăila – DN21 – Viziru – DJ221 – Gura Ialomiței – DN2A – Hârșova – Constanța;
Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța.

Related posts