CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Patru dintre cei cinci decedați din Ialomița sunt din orașul Țăndărei

Aproape un sfert din numărul total de îmbolnăviri de coronavirus sunt din Țăndărei. La nivel județean s-a cerut carantină pentru întreg orașul.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a solicitat în cursul după-amiezii instituirea stării de carantină pentru orașul Țăndărei.

Autoritățile județene se tem de o explozie a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

Trei din patru ialomițeni care au COVID-19 provin din orașul în care aproximativ 800 romi au revenit în țară în ultimele săptămâni. 

Mai grav este că orașul Țăndărei apare în topul negru al deceselor oficiale înregistrate cu patru cazuri din cele cinci din Ialomița.

Tonița Manea: „Avem nevoie de forțe de ordine pentru a-i ține în izolare!”

Solicitarea s-a făcut în baza unei informări a Direcției de Sănătate Publică Ialomița înaintată Instituției Prefectului.

Cererea este justificată având în vedere numărul mare de cazuri înregistrate în ultima săptămână și numărul mare de contacți apropiați aflați în izolare la domiciliu.

Propunerea a fost adoptată în unanimitate de cei din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

Tonița Manea, prefect de Ialomița, a explicat pentru www.infoialomita.ro motivul pentru care s-a cerut carantină pentru Țăndărei.

Vrem să putem să-i oprim pe oameni să mai interacționeze între ei. Poate să nu fie carantinare ci doar suplimentare a forțelor de ordine de care avem mare nevoie și alte măsuri ce pot veni în ajutorul nostru.”, spune doamna Tonița Manea.

Pe stradă pare că nu circulă dar prin spatele curților se tot întâlnesc. Este nevoie de forțe de ordine, Poliție, Jandarmerie și Armată pentru a-i convinge să stea fiecare la casa lui.” (TONIȚA MANEA, prefect Ialomița)

Propunerea de la Ialomița a fost transmisă către Departamentul pentru Situații de Urgență, cel ce va lua o decizie finală în cazul Țăndărei.

În oraș, acum sunt cinci patrule formate din doi polițiști cu autoturisme, încă 14 jandarmi și polițiștii locali preluați de la Primăria Țăndărei.

Efective mici având în vedere că forțele de ordine disponibile la nivel județean au fost împărțite în toate zonele fierbinți din județ.

În afară de Țăndărei este vorba de Căzănești, cu sute de cetățeni reveniți în localitate, Bărbulești, Bărcănești, Fetești.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: ESTE OFICIAL, SPITALUL MUNICIPAL FETEȘTI VA TRATA DOAR CAZURILE DE CORONAVIRUS

Orașul Țăndărei este primul la îmbolnăviri cu coronavirus

Potrivit datelor oficiale obținute de la Institutul Național de Sănătate Publică, până astăzi la ora 17.00, în Ialomița erau 36 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

26 dintre ele se înregistrează la cetățeni cu domiciliul în orașul Țăndărei, oameni veniți din străinătate ori rude ale celor întorși de curând în țară.

La nivel județean sunt înregistrate cinci decese din cauza COVID-19, patru dintre ele fiind ale unor cetățeni din Țăndărei.

Este vorba de un bărbat de 60 ani, decedat în data de 25 martie, un altul de 39 ani decedat o zi mai târziu, încă un bărbat de 52 ani decedat în data de 29 martie.

Alături de ei în statistica neagră apare și singura femeie decedată de coronavirus din Ialomița.

În vârstă de 60 ani ea a trecut mai întâi prin Spitalul Țăndărei pentru ca apoi să tranziteze și Spitalul Slobozia.

Din acest motiv 28 medici, asistenți medicali, infirmiere și un șofer de la Ambulanță au fost trimiși în auto-izolare la domiciliu.

Related posts