Eveniment Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Zeci de cadre medicale din Spitalul Urziceni testate de coronavirus

O femeie de 62 ani, infectată cu coronavirus, a murit la Spitalul Județean Slobozia după ce a trecut prin Spitalul Urziceni și Spitalul Sf. Ioan București.

O femeie în vârstă de 62 ani din comuna Coșereni ridică la opt numărul deceselor din Ialomița.

Ea a murit în secția de nefrologie a Spitalului Județean de Urgență Slobozia și avea, conform datelor anunțate oficial, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și afecțiuni renale.

Surse din interiorul unității medicale ne-au precizat că femeia mai trecuse prin două spitale înainte de a ajunge în saloanele celui mai mare spital din Ialomița.

Ea fusese transferată la Slobozia de la Spitalul Municipal Urziceni în data de 31 martie.

Anterior fusese internată la Spitalul Sf. Ioan din București, o unitate medicală serios afectată de coronavirus.

Moartea femeii și confirmarea prezenței COVID-19 în data de 2 aprilie a pus pe jar Spitalul din Urziceni.

Potrivit www.barikada.ro peste 30 de medici, asistenți medicali și infirmieri din Spitalul Municipal Urziceni au fost testați pentru coronavirus.

Este vorba de oamenii de pe secțiile Interne și Chirurgie, locuri pe unde a fost internată femeia confirmată ulterior cu coronavirus.

Cum Direcția de Sănătate Publică Ialomița nu are posibilitatea tehnică de a realiza analizele specifice probelor COVID-19 rezultatele testelor sunt așteptate săptămâna viitoare.

Testați au fost și membri ai familiei femeii de 62 ani, toate persoane cu domiciliul în Coșereni.

Spitalul Urziceni intră astfel pe lista unităților medicale din Ialomița în care au fost internați pacienți cu coronavirus.

Spitalul Țăndărei și apoi Spitalul Județean de Urgență Slobozia au fost obligate să trimită în izolare zeci de cadre medicale.

În acest moment doar Spitalul Municipal din Fetești nu a raportat vreun caz de pacient cu COVID-19.

Unitatea medicală din Fetești a fost desemnată de Ministerul Sănătății drept spitalul specializat pentru cazurile de coronavirus din Ialomița.

Related posts