Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Câți bolnavi de Covid-19 s-au vindecat și câți au murit

Ialomița rămâne în prima treime a clasamentului național pe județe la cazuri de Covid-19, cu o rată de infectare de 2,16 la mie.

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat datele privind noul coronavirus. Județul Ialomița are un total de 594 persoane infectate cu Covid-19.

403 dintre bolnavi s-au tratat în Spital și au primit două teste consecutive negative, fiind declarați oficial vindecați. Pentru 30 dintre cei infectați eforturile medicilor au fost în zadar și au decedat.

Din 4 iulie, sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I. din județul Ialomița au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a legislației în vigoare.

În ultimele 24 de ore, echipele mixte (poliție, jandarmerie, poliție locală, situații de urgență, ANPC) au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară, precum și a prevederilor legale în vigoare.

„În urma controalelor au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 15 sancțiuni la Legea nr. 61/1991 în context Covid-19 și 3 sancțiuni pentru fapte de natură economică în context Covid-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 9.900 lei.”, transmite Instituția Prefectului Ialomița.

Cea mai gravă situație din județul Ialomița rămâne cea de la Centrul de Îngrijire și Asistență Slobozia, cu 65 de cazuri de Covid-19 și două decese, ultimul al unei femei de doar 34 ani.

Situație deblocată la examinări auto Slobozia: trei ofițeri aduși pentru proba de traseu

Related posts