Eveniment Favorite Social 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Ce lipsește din noua declarație pe proprie răspundere. Locuitorii din mediul rural sunt afectați direct!

Noua declarație pe proprie răspundere nu conține un motiv important de deplasare în afara localității. Cetățenii din afara orașelor au de suferit!

În noua declarație pe proprie răspundere stabilită de autorități pentru starea de alertă lipsește un motiv ce-i afectează în mod direct pe toți românii cu domicilii în afara marilor orașe.

Este vorba de excepția legată de libertatea de a ieși din localitate pentru a-ți asigura bunuri ce acoperă necesitățile de bază.

Potrivit noilor prevederi nu se mai poate ieși din localitate nici pentru cumpărarea de hrană pentru animalele de companie ori domestice, lucru permis în starea de urgență.

Dacă în vreme de stare de urgență oamenii puteau ieși din localitatea de domiciliu pentru cumpărături de strictă necesitate în stare de alertă nu mai au voie.

Locuitorii din mediul rural sunt lăsați fără posibilitatea de a face cumpărături de strictă necesitate

Asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice.”, este motivul care a fost scos de autorități din noua declarație pe proprie răspundere.

 

Practic, locuitorii din afara orașelor sunt obligați să-și cumpere produsele alimentare de bază doar de la magazinele sătești.

Acolo unde acestea există, căci sunt și situații unde într-o localitate nu există magazin cu produse alimentare și de strictă necesitate.

Este vorba de comuna Bărbulești, unde trăiește cea mai mare comunitate de cetățeni de etnie romă din județul Ialomița.

Miile de suflete de aici nu mai pot ieși din localitate pentru a merge la Urziceni pentru aprovizionarea cu hrană.

La fel de afectați sunt toți locuitorii din afara orașelor care au animale de companie ori animale domestice și cărora agenții economici din interiorul localităților nu le pot oferi hrana necesară animalelor.

Instituția Prefectului Ialomița va informa Guvernul despre scăparea din declarația pe propria răspundere

Sesizată de www.infoialomita.ro cu privire la anomalia din noua declarație pe propria răspundere, Tonița Manea, prefect de Ialomița, ne-a asigurat că va comunica problema Guvernului.

Într-adevăr, este o scăpare a celor care au întocmit noua declarație pe proprie răspundere. Vom comunica Guvernului aspectele sesizate de dumneavoastră pentru a îndrepta lucrurile., ne-a transmis doamna prefect.

Doamna Tonița Manea ne-a confirmat că locuitorii din comuna Bărbulești nu au posibilitatea de a-și cumpăra alimente decât dacă ies din localitate și merg la Urziceni.

Este evident că nu toate localitățile din Ialomița au magazine alimentare ori acolo unde există nu sunt suficient de bine aprovizionate iar oamenii nu au posibilitatea de a-și asigura bunurile de bază., a adăugat reprezentanta Guvernului în teritoriu.

Începând de astăzi, de la ora 0.00, au obligația de a completa declarație pe proprie răspundere doar persoanele care părăsesc localitatea de domiciliu.

CORONAVIRUS ÎN STARE DE ALERTĂ: Dacă ieși din localitate trebuie să ai declarație pe proprie răspundere

Related posts