Favorite Sport 

HANDBAL PE TIMP DE PANDEMIE: HCM Slobozia scapă de retrogradarea din Liga Florilor

HCM Slobozia scapă de Divizia a după ce Federația Română de Handbal a decis înghețarea sezonului: fără campioană și fără retrogradate!

FRH a decis ca în Ligile Naționale de handbal feminin și masculin să nu se mai joace vreun meci din sezonul 2019 – 2020. HCM Slobozia rămâne în Liga Florilor.

Condițiile de neîndeplit legate de antrenamente și jocuri de handbal precum și resursele financiare și logistice limitate ale cluburilor au determinat Federația Română de Handbal să renunțe la meciurile rămase nedisputate.

Inițial FRH alesese ca în Liga Florilor să se mai joace doar meciul dintre HCM Slobozia și CSM București.

Egalul sau victoria CSM București ar fi urcat echipa din capitală pe primul loc și ar fi înlesnit acordarea titlului de campioană pentru campionatului 2019 – 2020.

Majoritatea reprezentanților echipelor din Liga Florilor s-au arătat împotriva soluției și în cele din urmă FRH a cedat presiunilor din țară.

Într-o ședință a Consiliului de Administrație de astăzi s-a hotărât ca toate meciurile rămase de disputat să se anuleze iar ediția de campionat să nu ofere campioană nici la feminin, nici la masculin.

Ultima clasată a fost salvată de la retrogradare de pandemia de coronavirus

Ultima echipă din clasament, HCM Slobozia ocupa unicul loc de retrogradare directă și avea șanse minime să scape de reîntoarcerea în Divizia A.

Hotărârea adoptată de Federația Română de Handbal a salvat-o de la retrogradare iar echipa din Slobozia poate să joace în elita handbalului românesc și în ediția viitoare de campionat.

Pentru a păstra toate echipele în Liga Florilor, ediția 2020 – 2021 va avea în componență 16 echipe față de 14.

Cum Corona Brașov a fost retrogradată din cauza dopajului alături de cele 13 formații vor mai promova încă 3.

Funcție de evoluția stării de alertă și a cazurilor de coronavirus se va opta pentru una dintre cele două variante propuse pentru promovare.

Prima vizează un turneu în 8 echipe, primele două din fiecare serie de Divizia A, dintre care să promoveze primele 3 clasate.

Dacă nu vor fi posibile atâtea jocuri se va alege varianta simplificată, cu un turneu în patru, echipele de pe primul loc în fiecare serie, dintre care vor urca în Liga Florilor primele 3.

DECIZIE FRF ÎN LIGA 3: Unirea Slobozia joacă baraj pentru promovare, Recolta Ghe. Doja scapă de retrogradare

Related posts