Administrație Favorite Social 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Înmormântările neanunțate de primari la Instituția Prefectului vor fi sancționate

Instituția Prefectului Ialomița i-a somat pe primarii din județ să anunțe cu cel puțin 24 de ore înainte înhumările din localitate.

Pandemia de coronavirus schimbă regulile și în privința înmormântărilor. Acestea trebuie anunțate cu cel puțin 24 de ore înainte pentru a nu exista sancțiuni.

Instituția Prefectului Ialomița a trimis primarilor din județ o adresă prin care le pune în vedere că au obligativitatea de a anunța din vreme orice înhumare.

Anunțarea înmormântărilor se va face obligatoriu cu o zi înainte ca acestea să se efectueze, pentru dispunerea măsurilor necesare limitării răspândirii virusului COVID-19, prin intermediul forțelor de ordine.”, a transmis instituția prin semnătura doamnei prefect Tonița Manea.

Primarii localităților din Ialomița au obligația de a anunța înhumările directorului Cancelariei Prefectului.

Cine uită să o facă va suporta o amendă usturătoare, avertizează Instituția Prefectului Ialomița.

Este o prostie. Dacă luăm în calcul părintele, dascălul și patru oameni care să care sicriul mai rămân doar două persoane din familie acceptate să participe la înmormântare. Cum să le spui copiilor că nu au voie să participe la înhumarea unuia dintre părinți?”, comentează situația unul dintre primari.

Măsura se întinde pe toată perioada stării de urgență și se vrea a fi o formă de eliminare a adunării la căpătâiul mortului a mai mult de 8 persoane.

Inițial Guvernul stabilise o limită maximă de 16 persoane ce pot participa la tristul eveniment însă de luni numărul a fost redus la jumătate.

Măsura este preluată din perioada stării de urgență, atunci când înhumările persoanelor decedate și declarate purtătoare ale virusului COVID-19 au fost păzite de forțele de ordine.

TINEL GHEORGHE, DEPUTAT PNL: „Ne ținem de cuvânt și dăm banii medicilor din prima linie”

Related posts