Administrație Favorite 

GÂLCEAVĂ INSTITUȚIONALĂ: Tonița Manea, prefect de Ialomița, nu vrea să-i mai vadă pe șefii Poliției și Jandarmeriei

Scandal administrativ în plină pandemie de coronavirus: Tonița Manea, șefa Instituției Prefectului, cere demiterea șefilor IPJ Ialomița și Jandarmeriei Ialomița.

Tonița Manea consideră că șefii Poliției Ialomița și Jandarmeriei Ialomița nu s-au implicat activ în măsurile specifice anti-COVID-19.

În calitate de prefect al județului ea a solicitat ministrului Marcel Vela să îi demită pe comisarul șef Cristian Ivan și locotenent-colonelul Marius Costel Dobre.

Șefa Instituției Prefectului Ialomița este profund nemulțumită de activitatea celor doi, acuzați că s-au dat la o parte și i-au lăsat pe subalterni să se ocupe de organizarea măsurilor de control.

Am luat act cu surprindere de refuzul implicării directe a conducerii celor două instituții, aceștia refuzând coordonarea directă și nemijlocită și pasând responsabilitatea la nivelul de comandă inferior.”, susține Tonița Manea, citată de www.independentonline.ro.

Tonița Manea: „Cei doi au avut o atitudine de insubordonare și de iresponsabilitate”

Județul Ialomița și, mai ales, locuitorii orașului Țăndărei au avut cel mai mult de suferit în cele două luni de stare de urgență.

Carantina instituită asupra orașului Țăndărei pare a avea legătură cu slaba implicare a șefilor IPJ Ialomița și IJJ Ialomița.

Șeful IPJ Ialomița și IJJ Ialomița urmau să aibă responsabilități directe legate de COVID-19. Au avut o atitudine de insubordonare, de iresponsabilitate față de atribuțiunile și competențele ce decurg din conducerea directă a unor misiuni.”, a completat Tonița Manea în adresa înaintată conducerii Ministerului Administrației și Internelor.

În opinia sa modul în care au acționat șefii Poliției și Jandarmeriei nu le poate aduce acestora decât demiterea din fruntea instituțiilor pe care le conduc.

Slaba implicare a crescut atât numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 atât în orașul Țăndărei cât, mai ales, în Bărbulești – Urziceni, zonă cea dat cele mai multe cazuri de persoane infectate cu coronavirus în Ialomița.

Nu pot accepta refuzul neimplicării la nivel de conducere a șefului Poliției Județene și a șefului Jandarmeriei, mai ales atunci când în discuție sunt măsuri de diminuare a răspândirii virusului pe raza celor două localități, deci când vorbim de vieți omenești.”, a mai spus Tonița Manea.

Solicitarea de demitere a lui Cristian Ivan (cel din dreapta în fotografie, alături de Tonița Manea, prefect de Ialomița, și Dan Noel, șeful DSP Ialomița) și Marius Costel Dobre a fost înaintată Ministerului Administrației și Internelor.

Ministrul Marcel Vela îi poate demite prin ordin de ministru pe cei doi dacă se va considera că solicitarea prefectului de Ialomița este întemeiată.

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Înmormântările neanunțate de primari la Instituția Prefectului vor fi sancționate

Related posts