Favorite Politică Sănătate 

TINEL GHEORGHE, DEPUTAT PNL: „Ne ținem de cuvânt și dăm banii medicilor din prima linie”

Tinel Gheorghe, parlamentar liberal și președinte al PNL Ialomița, anunță începerea plății bonificației pentru cadrele medicale din prima linie de luptă cu COVID-19.

Tinel Gheorghe se bucură că Ministerul Sănătății a finalizat documentația necesară acordării stimulentului financiar pentru personalul implicat activ în lupta cu coronavirusul.

Parlamentarul liberal de Ialomița pune pe seama întârzierii plății discuțiile din teritoriu și modul în care s-au transmis datele către Ministerul Sănătății.

Au fost discuții în teritoriu, pe la Spitale, cine să ia, cine să nu ia… Așa se întâmplă la noi, îi dăm unuia cu care am relații bune, nu îi dau altuia că am ceva cu el deși are dreptul să primească., explică situația Tinel Gheorghe.

Deși mai multe sindicate ce reprezintă personalul auxiliar au solicitat acordarea bonusului, Ministerul Sănătății a anunțat că de 2.500 lei vor beneficia doar cei implicați direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19.

Cei 2.500 lei ajung la medicii care au fost în prima linie. Cei care au fost într-adevăr în luptă cu pandemia, cei din spitalele-suport COVID-19, cei din spitalele județene de urgență, unde s-a dus bătălia cea mai grea în stare de urgență primesc bani., completează liderul PNL Ialomița.

Din datele oferite de Ministerul Sănătății, pentru luna aprilie un număr de 14.355 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, servicii de ambulanță, direcții de sănătate publică și rezidenți vor primi câte 2.500 lei brut.

În total este vorba de peste 35 milioane lei, bani plătiți de la bugetul de stat și care se vor apoi recuperați dintr-un program cu finanțare europeană nerambursabilă.

Alte 29.719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contact direct cu Casele de Asigurări de Sănătate vor primi stimulentul de risc.

Banii, circa 74 milioane lei, sunt asigurați din fondurile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și vor fi ulterior recuperați din proiectul finanțat de Uniunea Europeană.

Tinel Gheorghe: „Nu ne putem permite o relaxare totală, ar fi catastrofal

Parlamentarul PNL salută măsurile de relaxare adoptate de Guvern prin instituirea stării de alertă.

Este vorba de deplasările în interiorul localităților fără acel document pe proprie răspundere, dar și deplasări în afara localităților în condițiile specificate de lege.

Lucrurile s-au mai îndulcit dar nu ne permitem o relaxare totală și să spunem că de mâine nu se mai poate întâmpla nimic. Ar fi o mare greșeală dacă nu am respecta și pentru aceste 30 de zile de stare de alertă măsurile impuse de autorități, distanțarea socială, purtarea măștii, măsurile de igienă…”, spune Tinel Gheorghe.

În opinia sa cu toții suntem obligați să fim vigilenți și să ne comportăm responsabil dacă vrem să ne bucurăm împreună, după 15 iunie, de o stare de normalitate firească, atât de așteptată.

Dacă partenerul de dialog, beneficiarul acestor măsuri, nu se comportă responsabil ci se comportă iresponsabil și nu înțelege că încă nu a trecut pericolul COVID-19 atunci ne putem aștepta la orice în perioada aceasta. Inclusiv la apariția unor focare de COVID-19 care să genereze impunerea unor anumite decizii, chiar și starea de urgență.”, avertizează deputatul PNL.

Related posts