Favorite Sănătate Social 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Mesaj emoționant al unui medic de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia: „Eu nu mă simt erou!”

Pandemia de coronavirus ne-a făcut să-i privim pe medici ca pe niște eroi. Nu toate cadrele medicale sunt de acord cu acest statut.

Unul dintre cei mai cunoscuți medici din Ialomița a postat un mesaj emoționant la mai bine de o lună de luptă cu noul coronavirus.

Mirela Nițu, medic în cadrul Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia este de peste două decenii medic de primă urgență.

In prima linie în bătălia cu COVID-19, doamna doctor și-a expus public sentimentele ce o încearcă în meseria de medic pe timp de pandemie.

Eu nu mă simt erou. Mă simt ca de obicei, în UPU. Tratez orice urgență/non-urgență care vine, după cum este cazul. Că asta sunt, asta îmi e meseria: medic de urgență. Iar COVID-19 este o urgență.”, spune Mirela Nițu.

De atâția ani în Unitatea de Primiri Urgențe de la Slobozia, medicul recunoaște că vigilența este sporită în această perioadă.

COVID-19 este poate/sigur o urgență mai contagioasă decât altele. Poate am mai multă grijă, sunt mai atentă la ținuta de protecție. Poate/sigur așa cum ar trebui să mă protejez, pe mine și pe ceilalți, și când e vorba de alte boli periculoase, contagioase sau nu: TBC, gripă, viroze non-gripale, varicelă, rujeolă, scarlatină, oreion, rubeolă, hepatită virală, etc…”, adaugă doamna doctor.

Într-o perioadă în care cadrele medicale abia au timp să respire pe fondul aglomerării spitalelor cu persoane infectate cu coronavirus este normală acumularea unei stări de oboseală.

Poate mai obosită și mai îngrijorată ca de obicei. Dar cu siguranță mai/mult, mai/mult, mult mai dezamăgită decât de obicei. Cu mai multă amărăciune în suflet. Deși nu mă (mai) miră nimic. Nimic nu (mai) este o surpriză pentru mine, după douăzeci de ani de UPU și treizeci de ani de „democrație”. Dar doare! Mă doare la fel/mult mai tare! Însă fac ceea ce trebuie/îmi e menit să fac. Că asta sunt, asta îmi e meseria. Asta îmi e pasiunea: medic de urgență. La UPU. Dar nu mă simt erou…”, mai spune doamna doctor Mirela Nițu. (SURSA FOTO: pagină facebook Mirela Nițu)

Related posts