Eveniment Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Cadrele medicale infectate în Ialomița nu apar în raportările oficiale

Un singur cadru medical din Ialomița este anunțat oficial ca infectat cu noul coronavirus. Realitatea este însă alta.

Cadrele medicale infectate cu coronavirus în județul Ialomița nu apar în totalitate în raportările oficiale.

Grupul de Comunicare Strategică anunța sâmbătă că la nivel național au fost infectate până acum 1031 cadre medicale.

Județul Ialomița, conform datelor oficiale, înregistra ieri la prânz un singur caz de infecție cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale.

Informația oferită de unica sursă de știri oficiale pe coronavirus din România justifică cifrele prezentate ca sumă a raportărilor venite din teritoriu de la Direcțiile de Sănătate Publică.

Un deces și cel puțin șase infectări în rândul cadrelor medicale

Realitatea din județul Ialomița este alta în ceea ce privește numărul celor care lucrează în sistemul sanitar și care s-au infectat cu noul coronavirus.

O asistentă medicală de 42 ani din Țăndărei a decedat la București după ce a fost depistată cu COVID-19.

O altă asistentă medicală din Spitalul Urziceni a fost confirmată pozitiv în urma contactului în cadrul unității medicale cu o persoană infectată.

CITEȘTE ȘI: Mesaj emoționant al unui medic de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia: “Eu nu mă simt erou!”

Printr-un comunicat oficial, Instituția Prefectului Ialomița anunța în 14 aprilie că Serviciul de Ambulanță Țăndărei a fost decimat de coronavirus.

În data de 11 aprilie a fost depistat primul caz COVID-19 la Serviciul de Ambulanță Țăndărei. În urma testării întregului personal medical, asistente și ambulanțieri contacți cu acest caz pozitiv, au mai fost înregistrate încă 3 cazuri de infectare cu COVID-19.”, suna comunicatul oficial.

Documentul a fost înaintat presei din județ cu 4 (patru) zile înaintea comunicatului oficial prin care Ialomița era prezentată cu un singur caz confirmat cu coronavirus în rândul cadrelor medicale!

La acel moment, printr-un anunț postat pe site-ul propriu, Spitalul Județean de Urgență Slobozia anunța că are confirmat cu coronavirus un asistent medical generalist asimptomatic.

Cadrul medical făcea parte dintr-un lot de 40 de persoane din cadrul unității medicale testate pentru COVID-19.

Dacă la nivel central Ialomița apare cu un singur caz de cadru medical infectat cu coronavirus, din centralizarea datelor județene rezultă cel puțin 7 (șapte) persoane.

Related posts