Eveniment Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Reguli noi pentru ieșirea din localitatea Bărbulești impuse de autoritățile județene

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit noi reguli pentru persoanele care ies cu mașinile din comuna Bărbulești.

Măsura propusă de Direcția de Sănătate Publică Ialomița a fost votată cu unanimitate de voturi.

Noile reguli vin ca urmare a înmulțirii cazurilor de îmbolnăviri în rândul cetățenilor din comuna ce numără cea mai însemnată comunitate de romi.

Direcția de Sănătate Publică Ialomița atrăgea atenția încă de săptămâna trecută cu privire la pericolul răspândirii bolii dacă localnicii nu înțeleg să respecte condițiile de izolare.

Localitatea Bărbulești nu intră în carantină

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a făcut o anchetă epidemiologică. Concluzia specialiștilor în sănătatea publică a fost că în acest moment localitatea nu trebuie să intre în carantină și să aibă astfel statutul actual al orașului Țăndărei.

DSP Ialomița a propus limitarea circulației persoanelor din localitatea Bărbulești la maxim două persoane într-o mașină dacă nu sunt din aceeași familie.

Poliția, Jandarmeria și Armata vor verifica fiecare persoană ce va dori să iasă din Bărbulești.

Recomandarea Direcției de Sănătate Publică a fost aprobată cu unanimitate de voturi și a devenit regulă din cursul acestei zile.

În acest moment localitatea Bărbulești este pe locul doi în județ, după Țăndărei, la numărul de persoane infectate cu coronavirus.

Județul Ialomița a ajuns să numere 160 de cazuri confirmate de infectare cu noul-coronavirus. Numărul îmbolnăvirilor la nivel național a ajuns la 11.616.

Related posts