Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Secție de confecții din Urziceni cu 21 cazuri confirmate de COVID-19

Numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 a crescut în Ialomița cu 19 în ultimele 24 de ore. Toate persoanele infectate sunt din Urziceni.

Creștere spectaculoasă de număr de infectări cu coronavirus în județul Ialomița. Conform ultimei informări oficiale, județul a ajuns la 387 persoane cu COVID-19.

Într-o singură zi numărul total de persoane infectate în județ a crescut cu peste 5%. Ultimele 21 cazuri confirmate pozitiv în urma testelor sunt angajate ale unei secții de confecții din Urziceni.

Primul caz confirmat a apărut săptămâna trecută la o pacientă internată la Spitalul Municipal Urziceni. Două zile mai târziu o altă femeie a primit confirmarea la aceeași unitate medicală.

Ulterior o a treia femeie din Urziceni, de data aceasta internată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, a primit diagnosticul de COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a făcut anchetă epidemiologică dar cele trei femei nu au recunoscut în primă fază că au lucrat în ultima perioadă în același loc, o secție de confecții din orașul Urziceni.

Într-un final s-a găsit locația închiriată de o societate comercială din județul Ilfov unde fusese organizată o secție de confecții.

Toți salariații au fost testați și în urma analizelor de laborator au mai apărut încă 18 confirmări ceea ce a dus la 21 numărul total al persoanelor angajate.

Întrucât reprezentanta societății comerciale nu a prezentat în totalitate documentele legale privind activitatea desfășurată, cel mai probabil va primi o sancțiune de 20.000 lei pentru zădărnicirea combaterii răspândirii coronavirusului.

15 dintre femeile infectate au fost internate în Spitalul Municipal Fetești, spital-suport COVID-19 în județul Ialomița iar alte șase așteaptă eliberarea unor paturi pentru a fi transferate la aceeași unitate medicală.

Familiile angajatelor secției de confecții din municipiul Urziceni, din Manasia și din comunele învecinate au intrat pentru două săptămâni în izolare la domiciliu, anunță www.barikada.ro.

BACALAUREAT 2020: Ministerul Educației și Cercetării și-a reparat greșeala discriminatorie

Related posts