Eveniment Favorite 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Un bărbat din orașul-carantină Țăndărei a murit la Spitalul Slobozia

Rezultatul testului pentru coronavirus pentru un bărbat de 60 ani din cartierul Strachina din orașul Țăndărei este așteptat să vină în zilele următoare.

Un bărbat de 60 ani din orașul-carantină Țăndărei a murit în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

El prezenta simptome specifice COVID-19, i s-au prelevat probe pentru coronavirus dar rezultatul testului încă nu a fost comunicat Direcției de Sănătate Publică Ialomița.

Instituția nu deține aparatura necesară pentru prelucrarea probelor luate în cazul suspiciunilor de COVID-19.

Toate probele prelevate de Direcția de Sănătate Publică Ialomița sunt trimise spre analiză unui laborator din București.

Aceeași procedură s-a aplicat și în cazul bărbatului de 60 ani din cartierul Strachina din orașul Țăndărei.

CITEȘTE ȘI: Premieră nedorită, primul cadru medical din Ialomița testat pozitiv cu coronavirus

Localitatea intrată în carantină prin ordonanță militară deține recordul negru al numărului de persoane decedate și care aveau COVID-19.

Șase dintre cei opt decedați din Ialomița provin din orașul Țăndărei și autoritățile se așteaptă ca numărul localnicilor infectați cu coronavirus să crească.

Efect al nerespectării condițiilor de izolare impuse la revenirea din străinătate a aproximativ 800 de persoane în luna martie.

Problema este că există multe familii în Țăndărei în care o singură persoană din familie a revenit în țară din zone ce nu erau considerate roșii la momentul respectiv.

Chiar dacă acestea respectă condițiile de izolare, membri de familie care locuiesc împreună cu ele în aceeași casă au libertatea de a ieși în oraș pe baza declarației pe propria răspundere.

Aceștia din urmă, posibili infectați cu coronavirus dar asimptomatici, pot transmite foarte ușor virusul localnicilor dar și forțelor de ordine dislocate în Țăndărei pentru a-i ține pe oameni în case.

Related posts