Favorite Sport 

SLOBOZIA: Primăria a mărit cu 30% bugetul pentru echipa de fotbal Unirea Slobozia

OBIECTIVE. Conducerea AFC Unirea 04 Slobozia va avea la dispoziţie 1,3 milioane lei pentru anul 2017 şi are ca obligaţie clasarea echipei pe un loc în primele cinci la finalul campionatului.

AFC Unirea 04 Slobozia va primi din bugetul municipiului cu 300.000 lei mai mult faţă de sumele alocate în 2016 pentru susţinerea financiară a activităţii. Prin contractul aprobat de consilierii municipali în acest an suma de 1,3 milioane lei va fi folosită pentru finanţarea echipei Unirea Slobozia, a cheltuielilor cu participarea celor două echipe de juniori A şi B în liga V, participarea echipelor de juniori C, D şi E în campionatul judeţean şi în turneele zonale organizate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, participarea grupelor de copii în turneele naţionale pe categorii de vârstă precum şi pentru participarea la turnee de pregătire, naţionale şi internaţionale, organizate pentru copii de cluburi în colaborare cu instituţiile de specialitate.

Un loc pe podium în iarnă

Finanţarea oferită de Primăria Slobozia este condiţionată de o serie de obiective pe care AFC Unirea 04 Slobozia trebuie să le îndeplinească. Cele mai importante sunt clasarea echipei de seniori pe unul dintre primele cinci locuri la finalul actualei ediţii de campionat şi atacarea promovării cu o clasare pe locurile 1 – 3 la finele turului campionatului 2017 – 2018! Cu un lot în care majoritatea jucătorilor sunt fotbalişti tineri proveniţi de la echipele de juniori, Unirea Slobozia ocupă în acest moment locul 4 în seria a doua a ligii a treia şi mai are doar şanse teoretice pentru a prinde primul loc la finalul campionatului, cel ce asigură promovarea în liga a doua. „Vrem să jucăm cât mai bine, să câştigăm fiecare meci şi, foarte important, să-i ajutăm pe tinerii din echipă să se ridice cât mai repede la nivelul impus de liga a doua şi a treia. Cu toţii ne dorim promovarea în eşalonul doi, echipa are valoare şi asta s-a văzut în ultimele două meciuri de pregătire, 3 – 3 cu formaţia Viitorul Constanţa care conduce în liga naţională, şi victorie cu 2 – 0 în faţa formaţiei Dacia Unirea Brăila, locul 8 în liga a doua.”, a explicat Ilie Lemnaru, managerul AFC Unirea 04 Slobozia, care sunt planurile echipei de fotbal. În paralel, finanţatorul impune clasarea pe locurile 1 – 2 pentru juniorii A şi B în liga V, clasarea pe primul loc la nivel judeţean a echipelor de juniori C, D şi E la finalul campionatului, promovarea unui număr de cel puţin şase fotbalişti juniori A şi B la echipa mare, selecţionarea a cel puţin trei juniori la acţiunile de selecţie organizate de FRF pentru componenţa echipelor naţionale. Pentru anul 2017 se urmăreşte creşterea numărului de copii şi juniori legitimaţi de la 155 la cel puţin 200 şi participarea acestora la turnee zonale.

Related posts