Favorite Finanţări Sănătate 

Cromatec Plus ridică o fabrică de produse fitoterapeutice la Fierbinți Târg în valoare de 10 milioane euro

Cromatec Plus dezvoltă un amplu proiect de creare a unei unități de fabricare a produselor farmaceutice obținute din substanțe biotehnice, cum ar extrasul de cătină.

Cromatec Plus ridică la Fierbinți Târg o fabrică de produse fitoterapeutice. Investiția se ridică la aproximativ 10 milioane euro și a fost promisă în campania electorală din 2020 de Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița.

Un mega-proiect investițional se va derula în orașul Fierbinți-Târg. Cromatec Plus, o companie înființată în 1998, cu un capital 100% românesc, va ridica o unitate de fabricare a produselor fitoterapeutice din substanțe biotehnice.

Vor fi construite spații destinate fluxului tehnologic proiectat, rețele și amenajări exterioare, se achiziționează echipamente aferente instalațiilor, utilaje de ultimă generație.

Unitatea va fi amplasată pe un teren de 1,5 hectare situat în extravilanul localității Fierbinți-Târg, va fi una dintre cele mai mari investiții private din județul Ialomița și, cu siguranță, cea mai mare din domeniul fabricării preparatelor farmaceutice.

Proiectul face parte din „Strategia Națională de Competitivitate 2014 – 2020”

Obiectivul proiectului investițional de la Fierbinți Târg derulat de Cromatec Plus îl reprezintă îmbunătățirea competitivității economice a societății prin realizarea unei unități de producție într-un domeniu competitiv identificat prin Strategia Națională de Competitivitate 2014 – 2020, domeniul Sănătate și produse farmaceutice.

Unitatea de producție va avea spații pentru desfășurarea activităților de fabricare a produselor fitoterapeutice din substanțe biotehnice în condiții optime de maximă eficiență și siguranță în exploatare.

Investitorul și-a propus crearea unei capacități de producție de 3,048 milioane produse fitoterapeutice din substanțe biotehnice.

Pentru a se atinge acest nivel de producție ambițios vor fi cumpărate echipamente inovative ce înglobează cel mai noi tehnologii de fabricație.

Cel puțin 15 persoane vor fi angajate cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, și menținute pe posturile nou-create pe o perioadă de cel puțin 3 ani de la realizarea plății finale în cadrul proiectului de finanțare.

Investitorul s-a angajat ca minim două persoane angajate să facă parte din categoria persoanelor defavorizate, cum ar fi persoane cu dizabilități, persoane trecute de 50 ani sau care nu au avut un loc de muncă stabil remunerat în ultimele 6 luni.

În urma angajărilor numărul mediu de salariați la unitatea de producție din fabrică va ajunge la 39.

Produse din extracte de cătină, coji de roșii ori armurariu

Pe terenul de 1,5 hectare vor fi ridicate spații de producție cu o suprafață de peste 2.000 mp, dotate cu echipamente tehnologice performante dar și eficiente energetic.

Producătorul și-a propus ca din unitatea de la Fierbinți Târg să fie livrate minim 1,56 milioane bucăți de emulsie regenerantă și protectoare cu extract uleios de cătină, cel puțin 1,2 milioane bucăți de gel gingival cu extract uleios de cătină și 72.000 bucăți de pastă protectoare.

72.000 flacoane a câte 60 capsule gelatinoase moi cu extract uleios de cătină, capsule gelatinoase moi cu extract uleios de coji de roșii și capsule gelatinoase moi cu extract uleios din armurariu completează lista viitoarelor produse.

Investiția promisă de PSD în campania electorală se concretizează la Fierbinți Târg

Ridicarea fabricii de produse farmaceutice de la Fierbinți Târg a făcut parte din programul electoral al deputatei Raluca Dumitrescu.

Ea le-a vorbit anul trecut locuitorilor din vestul județului despre investitorul pe care-l va convinge să mute în Ialomița investiția gândită inițial pe o locație din județul Prahova.

Mă bucur că am reușit să-l conving pe investitor să ridice fabrica la Fierbinți Târg. Vreau să le mulțumesc consilierilor locali care au aprobat cu unanimitate de voturi primele documentații în vederea realizării investiției.”, spune încântată Raluca Dumitrescu.

Parlamentarul PSD speră ca până la finalul anului 2021 un alt mare operator economic să pună piatra de temelie a fabricii în Fierbinți Târg.

Ne dorim realizarea unui prim hub în zona Fierbinți Târg datorită poziției geografice deosebite a orașului, precum și a infrastructurii de bază pe care o pune la dispoziție administrația.”, a completat Raluca Dumitrescu.

Related posts