Sport 

CSM OLTENIŢA – UNIREA SLOBOZIA 0 – 2: Unirea Slobozia continuă seria pozitivă fără gol primit

VICTORII. Unirea are patru meciuri câştigate la rând, tânărul portar Tudor Negruşa având o serie fantastică, premieră în cariera personală: patru partide şi jumătate (dacă socotim și repriza secundă cu Metalul Buzău) fără gol primit!

Unirea Slobozia pleca în deplasarea de la Olteniţa cu lotul decimat de suspendări şi accidentări, căpitanul Romeo Soare şi mijlocaşul Contantin Toma, avertizaţi în meciul cu FCSB 2 fiind obligaţi să-şi susţină din tribune colegii. Cum o veste proastă nu vine niciodată singură, la unul dintre antrenamentele de dinanintea meciului de sâmbătă mijlocaşul Mihai Adăscăliţei s-a accidentat la un duel pentru minge cu Romeo Soare şi se află acum sub investigaţii medicale amănunţire. Eliminat în meciul juniorilor, portarul Dragoş Dumitrescu a rămas şi el în afara lotului aşa încât Leo Dobre a fost portarul de rezervă iar lângă el pe bancă au stat doar juniori: Ionuţ Ene, Iulian Ogrezeanu, Andrei Comşa, Octavian Niţă şi Dumitrel Negoiu!

Unirea a fost vioara întâi

Nu trecuse primul minut al meciului şi Unirea Slobozia trece pe lângă deschiderea scorului: centrare precisă a lui Drăguţ, atacantul Năstase se înalţă şi reia cu capul dar portarul Moise este atent şi scoate în corner cu un plonjon spectaculos. Cinci minute mai târziu oaspeţii au corner de pe dreapta, mingea este trimisă cu capul de Stănescu însă un fundaş reuşeşte s-o devieze suficient cât să treacă peste transversală. Lovitura de colţ diametral opusă este bine bătută, portarul iese pe sub minge dar Ibirian trimite şi el peste bară din interiorul careului mic.

Unirea Slobozia controlează autoritar mijlocul terenului, gazdele sunt sufocate de presingul eficient făcut de băieţii lui Costea şi fiecare recuperare se transformă în atacuri pe flancuri finalizate cu centrări spre omniprezentul Nelu Bucă, balon scos de lângă bară de Moise în minutul 10. Contră viguroasă, CSM Olteniţa reuşeşte să lege patru pase consecutive, apărarea Unirii nu este atentă iar Pleşa rămâne singur cu portarul Tudor Negruşa dar şutul la firul ierbii este respins ca la handbal!  Semnalul de alarmă este bine recepţionat şi în minutul 21 presiunea pe apărarea adversă aduce golul mult aşteptat: balonul circulă de pe un flanc pe altul, Răduca îi pasează cu călcâiul lui Drăguţ, centrare ca la antrenament şi din şapte metri atacantul Nelu Bucă trimite înşelător cu capul printre piciorul lui Moise şi bara laterală.

Dorobanţu încearcă pătrunderi în viteză pe partea lui Gherasim dar fie este oprit prin fault, fie iroseşte totul cu centrări imprecise sau uşor de prins de Negruşa, iar gazdele dau impresia că nu pot mai mult decât oferă cu zgârcenie celor 300 de spectatori nemulţumiţi din tribune. Minutul 40 putea aduce golul doi, Teodorescu este bine găsit în poziţie centrală, are mingea la picior la marginea careului mare dar întârzie şutul suficient de mult pentru ca fundaşul Constantin să-i strice socotelile.

Gherasim se joacă apoi cu focul şi are două faulturi în mai puţin de un minut de joc, banca gazdelor cere al doilea cartonaş galben şi, implicit, eliminarea fotbalistului dar centralul se dovedeşte îngăduitor şi se limitează doar la a-l avertiza verbal. Repriza se încheie cu ocazii mari pentru ambele echipe: mai întâi Stoica este în poziţie foarte bună la opt metri de poartă, trage în forţă însă plonjonul disperat al lui Ibrian salvează situaţia pentru ca la poarta adversă Stănescu să-l lanseze în adâncime pe Bucă, pătrundere şi şut din alergare la o palmă peste vinclul porţii.

Festival de ratări la poarta gazdelor

Vizibil supărat de atitudinea jucătorilor săi, Enache Costea foloseşte pauza pentru o şedinţă furtunoasă în care a vorbit neîntrerupt 15 minute şi le-a cerut jucătorilor săi să trateze meciul la fel de serios precum au făcut-o până la marcarea golului. Aceştia au perceput aşa cum trebuie mesajul şi repriza secundă începe cum nu se putea mai bine pentru Unirea Slobozia: corner executat în minutul 47 în mijlocul careului, reluarea cu capul a lui Ibrian este scoasă în faţă de portar şi atacantul Roland Stănescu reacţionează instant pentru a dubla avantajul echipei sale.

CSM Olteniţa are probleme în a găsi spaţiile de pătrundere şi foloseşte doar arma şutului de la distanţă, căpitanul Silviu Rotaru trimiţând în minutul 52 prea uşor pentru a-l surprinde nepregătit pe Tudor Negruşa. Îl imită peste cinci minute Stoica şi Fărîmă, faze la care portarul Unirii este foarte bine plasat şi evită golul. Adrian Răduca poate marca în minutul 58 dar ia la ţintă bara laterală după ce trece prin dribling de ambii fundaşi centrali ai gazdelor! Patru minute mai târziu Gherasim ia o minge pe cont propriu din terenul Unirii, are trei driblinguri reuşite şi o pasă sclipitoare la Bucă, atacantul îl driblează pe portar însă este nevoit să întoarcă la Stănescu şi şutul din prima loveşte acelaşi stâlp lateral!

Singur cu portarul scapă şi tânărul Mihăiţă Năstase dar îl locul unui şut sănătos nu reuşeşte decât o trimitere a mingii direct în braţele portarului Moise, ratând astfel o mare ocazie de gol. Urcă în atac şi Gherasim, şutează mult peste poartă şi portarul îi găseşte imediat cu o pasă lungă pe Amariei, centrare nestingherită de pe partea lăsată neacoperită de Gherasim iar Ibirian are o intervenție salvatoare și îi ia mingea de pe frunte lui Stoica. CSM Oltenița caută măcar golul de onoare dar bara transversală îl salvează în ultimul minut pe portarul Negrușa: Rotaru are timp să-și așeze mingea la 35 de metri și șutul violent duce mingea la încheietura barelor! (Pentru fotografii de la meci DĂ CLICK AICI!)

CSM OLTENIŢA: Moise I., Barbu, Amariei, Udrea, Vlad, Constantin, Pleşa, Rotaru, Stoica, Dorobanţu, Niţu. Au mai jucat: Moise B., Fărîmă, Dică, Burcea. Antrenor: Gabriel Radu.

UNIREA SLOBOZIA: Negruşa, Drăguţ, Ibrian, Ghinea, Gherasim, Lemnaru, Teodorescu, Năstase, Răduca, Bucă, Stănescu. A mai jucat: Comşa. Antrenor: Enache Costea.

 

 

Related posts