Sport 

CSM SLATINA – HCM SLOBOZIA 19 – 24: HCM Slobozia câştigă la ultima clasată şi urcă un loc în Liga Florilor

VICTORIE. Anul 2018 a început perfect în campionat pentru formaţia pregătită de Gheorghe Covaciu, meci câştigat în deplasare cu CSM Slatina, victorie de trei puncte şi de moral înaintea alte confruntări teribile, meciul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj.

Fostă antrenoare la Slobozia, Victorina Bora ştia foarte bine care sunt plusurile şi minusurile handbalistelor oaspete şi a surprins printr-o apărare originală, cu două jucătoare scoase în faţa semicercului de 9 metri pe cei doi interi, limitând astfel „desenul” tactic al atacului advers. Prinse într-o menghină agresivă, fetelor lui Gheorghe Covaciu le-a rămas ca soluţie doar şutul de la distanţă, o armă care a funcţionat din plin, trei din primele patru goluri fiind încasate de gazde după mingi lansate plasat de la peste 9 metri.

HCM Slobozia găseşte rapid leac pentru apărarea deranjantă a gazdelor şi conduce în permanenţă pe tabelă fiind însă împiedicată să se detaşeze de două eliminări dictate de abitri în minutele 5 şi 8 pentru ca în minutul 13 să fie eliminată pentru a doua oară Burlachenko, de data aceasta de observatorul partidei pentru o ieşire neregulamentară de pe teren! Chiar şi cu handicapul numeric apărarea funcţionează şi atunci când este depăşită intervine salvator portăriţa Mădălina Ion iar HCM Slobozia beneficiază şi de două ratări consecutive de la 7 metri ale gazdelor.

Deranjată de lipsa de reacţie a portăriţei Lăcrămioara Stan (handbalistă plecată de la Slobozia spre Dunărea Brăila şi legitimată chiar înaintea meciului de CSM Slatina), Victoria Bora o trimite în poartă pe Diana Diaconu dar nici acesta nu are ce face la „trasoarele” expediate de Andreea Ivan şi Ioana Georgescu şi trece şi ea pe bancă la schimb cu Daniela Văleanu la scorul de 7 – 4 pentru oaspeţi, cea care avea să fie victima şuturilor expediate de Raluca Dăscălete. Repriza se încheie cu două parade ale Mădălinei Ion, cu un nou şut de la distanţă marca Ivan şi în ciuda unei noi inferiorităţi HCM Slobozia merge la odihnă cu două goluri avans, 11 la 9!

Final perfect de partidă

Atenţionate de Gheorghe Covaciu că meciul este departe de a fi câştigat, Mădălina Toma şi compania joacă din ce în ce mai bine şi gestionează perfect avansul de pe tabela de marcaj iar CSM Slatina nu reuşeşte să se apropie la mai puţin de două goluri, în ciuda altor două eliminări uşoare dictate împotriva extremei Predoi şi apărătoarei Irina Marchidanu în primele opt minute din mitanul secund!

Gazdele dau semne de precipitare pe faza de atac şi acestea devin previzibile şi uşor de anihiliat iar şuturile trimise de multe ori la întâmplare sunt uşor de scos. HCM Slobozia îşi aşează pe îndelete atacurile şi joacă la siguranţă şi păstrează permanente o distanţă de trei – patru goluri faţă de adversare şi oaspetele se distanţează la patru goluri cu nouă minute înainte de final (20 la 16).

Este momentul în care Gheorghe Covaciu îşi cheamă elevele la margine pentru a le da ultimele indicaţii înaintea finalului de partidă, perioadă care ne-a mâncat puncte serioase până acum. Fetele sale dau senzaţia că au înţeles ce au de făcut însă două atacuri irosite din postură de singur cu portarul fac ca gazdele să se apropie ameninţător la doar două goluri cu patru minute înainte de final. Avea să fie un simplu foc de paie căci HCM Slobozia accelerează cu contraatacuri ca de manual finalizate cu gol de zvârluga Mădălina Toma şi încheie triumfal cu patru goluri în doar trei minute iar meciul se încheie cu gazdele în genunchi, scor 24 la 19, victorie ce afundă Slatina în subsolul clasamentului şi urcă formaţia oaspete pe locul 11 în clasament. (Vezi pe www.infoialomita.ro galerie foto de la meci!)

CSM SLATINA: Stan, Diaconu, Văleanu, Cârligeanu (1), Drăghici (8), Constantinescu, Goran (2), Andrei A. (1), Popescu, Rusu (2), Ostase (1), Seraficeanu (1), Andrei I. (1), Lazăr, Stoica (2). Antrenor: Victoria Bora.

HCM SLOBOZIA: Ion, Inculeţ, Marchidanu, Georgescu (2), Pătuleanu (5), Enescu, Predoi (2), Ivan (5), Burlachenko (4), Dăscălete (4), Toma (2). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

 

Related posts