Sport 

HANDBAL FEMININ: CSM Bucureşti câştigă fără emoţii primul meci oficial din 2018 în optimile Cupei României împotriva HCM Slobozia

VICTORIE. Cu toate vedetele trimise pe teren în sala „Andreea Nica” din Slobozia, CSM Bucureşti a obţinut la pas calificarea în sferturile de finală în faţa unei formaţii cu gândul mai mult la meciul de miercuri împotriva CSM Slatina, confruntare decisivă în încercarea de a scăpa în premieră de emoţiile barajului de supravieţuire în Liga Naţională.

Cristina Neagu şi pleiada de campioane ale CSM Bucureşti în faţa unei HCM Slobozia la care vedeta de echipă naţională Alina Ilie a fost obligată să asiste de pe marginea cu piciorul în gips, aşa a arătat meciul din optimile Cupei României Fan Courier, partidă devansată cu o lună la solicitarea formaţiei bucureştene. Cel mai bun şapte condus de Cristina Neagu nu avea cum să aibă emoţii chiar dacă HCM Slobozia a condus în startul partidei cu 2 – 0. Excelent oragnizate în apărare, cu o Paula Ungureanu din nou în zi de graţie şi cu un atac năucitor în care „trasoarele” semnate de Isabelle Gullden au fost completate de trei contraatacuri marca Iulia Curea cu tot atâtea goluri au răsturnat rapid tabela în favoarea oaspetelor, scor 13 – 4 în minutul 19.

Mulţumită de randamentul primului „7”, antrenoarea Helle Thomsen schimbă garnitura ca la hochei şi o aduce pe bancă pe Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă fiind odihnită până la final. Ieşirea ei avea să mai potolească puţin iureşul campioanelor şi HCM Slobozia are un final de repriză cu aplauze venite din tribune la golurile reuşite de Yaroslava Burlachenko, Paula Toma şi, mai ales, Raluca Dăscălete, cu două goluri din şuturi de la şold care limitează diferenţa înainte odihnei la doar 7 goluri, 11 – 18.

Campioane serioase până în ultima secundă

Paula Ungureanu este înlocuită în minutul 31 de Jelena Grubisic şi acesta îi scoate din sărite pe spectatori cu paradele sale, HCM Slobozia reuşind până în minutul 43 să puncteze o singură dată prin Burlachenko, scăpată cu greu din marcajul teribil al Biancăi Bazaliu. Cu atacuri duse până la limita pasivului, gazdele nu reuşesc să găsească culoarele spre poartă şi fiecare greşeală este taxată de contraatacuri-şcoală exersate îndelung la antrenamente şi puse în operă pe teren de Mehmedovic şi doar intervenţiile foarte bune ale Anei Inculeţ limitează proporţiile scorului.

Decise să nu-şi bată joc de blazon, handbalistele de la CSM Bucureşti au demonstrat în minutul 50 de ce sunt în stare: cu două jucătoare eliminate (Majda Mehmedovic şi Oana Manea), antrenoarea decide să scoată şi portarul iar echipa campioană reuşeşte să înscrie golul 26 după o fază de toată frumuseţea cu mingea plecată dintr-o extremă şi ajunsă în cealaltă extremă. Finalul de meci a fost unul fără istoric şi CSM Bucureşti adminstrează o corecţie usturătoare gazdelor, scor final 34 la 19, într-o confruntare din Cupa României devenită deja tradiţie între cele două formaţii, CSM Bucureşti reuşind în ultimele patru ediţii să elimine de trei ori formaţia din Slobozia, anul trecut chiar în „Final Four”. (Vezi aici www.infoialomita.ro o galerie foto de la meci!)

HCM Slobozia: Mădălina Ion, Ana Inculeţ, Ioana Georgescu, Elena Pătuleanu (2), Andreea Enescu, Raluca Nicolae, Andreea Ivan (4), Yaroslava Burlachenko (5), Elena Dăscălete (6), Paula Toma (2), Cătălina Sava. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

CSM Bucureşti: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic, Aneta Udriştoiu (3), Marit Frafjord (4), Isabelle Gullden (5), Iulia Curea (4), Cristina Neagu (1), Line Jorgensen (2), Camille Ayglon, Bianca Bazaliu (5), Oana Manea (1), Amanda Kurtovic (1), Gnonsiane Niombla (3), Majda Mehmedovic (5). Antrenor: Helle Thomsen.

Related posts