Sport 

HANDBAL FEMININ: ANDREEA IVAN: „Doamne – Ajută, să fie bine şi să terminăm pe locul 10!”

OPTIMISM. Andreea Ivan a fost una dintre piesele de rezistenţă de la Slatina şi a reuşit cu cinci goluri să contribuie esenţial la victoria echipei, una pe care şi-o doreşte dublată pe terne propriu cu Universitatea Cluj.

Andreea Ivan a reuşit să dejoace apărarea avansată şi agresivă a formaţiei CSM Slatina şi a punctat de cinci ori după tot atâtea pătrunderi în care tehnica şi forţa au făcut diferenţa. Mulţumită de jocul său şi al colegelor din echipă, Andreea vrea din tot sufletul ca HCM Slobozia să termine al patrulea sezon consecutiv în Liga Naţională mai sus de locul 10 şi să evite astfel o nouă participare la barajul de supravieţuire.

Andreea, în primul rând trebuie să te felicit pe tine şi pe colege pentru joc şi pentru victoria de la Slatina! Cum aţi simţit meciul de pe teren?

A fost un meci deosebit de tensionat, era pentru gazde o ultima şansă de a se menţine cu şanse în lupta pentru evitarea retrogradării iar pentru noi o partidă ce trebuia câştigată. Ne-am dorit foarte mult să ne impunem, s-a văzut din primul şi până în ultimul minut şi ne bucurăm că am mai adunat trei puncte în clasament.

V-a fost teamă de acest meci?

Nu ştiu dacă ne-a fost teamă neapărat de meci, am avut o strângere de inimă cu privire la modul în care vom fi arbitrate şi parte din temeri s-au confirmat pe teren mai ales în prima repriză. La primul atac al lor am primit trei cartonaşe galbene şi apoi până în minutul 15 am avut trei eliminări dictate, spun eu, foarte uşor. Nu ne-ar fi deranjat dacă exista aceeaşi măsură pentru ambele formaţii dar în timp ce la noi se dădeau două minute, dincolo se arătau doar cartonaşe galbene. Am gestionat bine inferiorităţile, ne-a ajutat enorm şi poarta şi am trecut cu bine peste toate momentele dificile, am controlat meciul de la un capăt la altul.

Cât de mult v-a surprins apărarea avansată a fetelor de la CSM Slatina?

A fost o apărare foarte agresivă, din păcate nu toate faulturile au fost sancţionate pe măsura durităţii intervenţiilor, au fost multe faulturi cu mâna la gât şi cu braţul de aruncare lovit nemilos. Ne-au încurcat un pic la început pentru că nu au făcut un 5 – 1 clasic, au jucat un 4 – 2 cu intermediarii ieşiţi şi am avut destule momente în care ne-a fost greu să punem pe teren schemele pregătite la antrenamente. A contat foarte mult că antrenoarea Victoria Bora ne cunoştea stilul de joc de pe vremea când ne antrena şi a încercat să ne surprindă astfel.

Nu avem timp să ne bucurăm prea mult, vine alt meci tare, cel cu Universitatea Cluj…

Da, am intrat deja în febra pregătirii meciului. Suntem cu toate conectate sută la sută la importanţa lui, vrem să dublăm succesul de la Slatina şi să bifăm prima victorie de pe teren propriu din 2018. Ne vom dărui la fel de mult şi sper ca din dorinţa de a face multe pe teren să nu mai greşim cum am făcut-o în trecut. Avem mai multă încredere în noi, contează mult şi atmosfera din jurul echipei creată de conducere şi de domnul antrenor, ne simţim mult mai apreciate şi asta ne oferă doza de încredere în forţele noastre care de multe ori a lipsit. Suntem mult mai omogene, mai unite, mai ambiţioase, suntem altfel ca echipă, simţim că evoluăm pozitiv.

Mai sunt două etape din tur şi apoi vine un retur mai echilibrat ca niciodată. Cum vezi jocul de pînă acum?

A fost unul cu suişuri şi coborâşuri. Schimbarea de antrenor nu avea cum să nu lase urme dar este bine că ne-am adaptat rapid la ceea ce ne cere domnul Covaciu. Suntem patru echipe care ne vom lupta să ocupăm locul 10 la finalul campionatului. Îmi doresc foarte mult ca în vară să stricăm tradiţia, dacă-i pot spune aşa, ca echipa din Slobozia să meargă la baraj. Am mers de trei ori în tot atâtea participări în Liga Naţională şi vrem din tot sufletul să terminăm pe locul 10 şi să scăpăm astfel de emoţiile barajului.

 

 

 

Related posts