Favorite Sport 

CU GÂNDUL DOAR LA LIGA NAŢIONALĂ: HCM Slobozia turează motoarele în turnee de pregătire

PROGRAM. Echipa feminină de handbal HCM Slobozia pregăteşte viitorul sezon în Divizia A doar cu gândul la revenirea din toamna anului 2019 în elita handbalului feminin românesc.

Dezamăgirea retrogradării din Liga Naţională de handbal feminin, acolo unde formaţia din Slobozia a evoluat patru sezoane la rând, s-a risipit iar optimismul le-a cuprins pe fete, echipa de antrenori şi conducerea administrativă. Mare parte dintre handbaliste au ales să joace la alte formaţii din Ligă în timp ce fetele care vor să pună umărul la o revenire rapidă în topul echipelor feminine româneşti au ales continuitatea şi dintr-o dorinţă de a repara urgent ce s-a stricat campionatul abia încheiat.

Program de integrare a noilor jucătoare

Lista jucătoarelor venite să joace la Slobozia nu este deloc scurtă, mai multe handbaliste alăturându-se Mădălinei Toma, Mounei Jlezi, Andreei Ivan şi Irinei Marchidanu, jucătoare cu înţelegeri contractuale prelungite. Mariana Filip, ultima dată la SCM Timişoara poate să joace pe orice post de la linia de 9 metri. Loredana Vartic are acumulată experienţă de prima ligă după trei sezoane în care a jucat coordonator pentru CSM Roman. Adryana Naumenko, este un pivot venit de la HCM Baia Mare, formaţie ce a promovat anul acesta în Liga Naţională şi unde a fost jucătoare de bază. Alături de ele vor juca Mihaela Obedeanu, sosită de la FC Argeş, Bianca Aron, ultima oară la Dunărea Brăila, şi Alina Dragu, revenită după împrumutul la formaţia din Buzău.

„Va mai veni un portar cu care suntem în discuţii avansate, în proporţie de 90% transferul se va face dar nu pot face public numele ei. Avem probleme cu Elena Mitrache, handbalista are o afecţiune la inimă şi doctorii i-au impus trei luni de pauză după care vor da un verdict şi dacă mai poate juca handbal o va face la HCM Slobozia.”, completează Nicolae Goidea numele handbalistelor ce pot face parte din lotul formaţiei la startul campionatului.

Cu probleme medicale este şi Ioana Georgescu, ea încă nu s-a recuperat după operaţia care a ţinut-o departe de teren aproape tot returul de campionat. Handbalista a ales să facă recuperarea specifică pe un program al unuia dintre cei mai renumiţi chineto-terapeuţi dar a făcut o suprasolicitare ce prelungeşte cu 30 de zile perioada de recuperare.Tot cu semnul întrebării este şi portăriţa Elena Oancea, aceasta fiind în acest moment în plin examen pentru a se încadra în Poliţie iar dacă nu va reuşi să se angajeze va continua să îmbrace tricoul HCM Slobozia.

Capitolul plecări este şi el generos: Burlachenko la HCM Baia Mare, transfer perfectat încă din timpul campionatului trecut, Andreea Enescu la ale cărei servicii a renunţat clubul, Raluca Dăscălete a ajuns la Slatina după ce iniţial semnase o înţelegere cu CSM Roman, Andreea Predoi a ales să joace pentru Gloria Buzău acolo unde a ajuns şi Alina Ilie, Andreea Pătuleanu a semnat cu Danubius Galaţi, Ana Maria Inculeţ va apăra la Bistriţa iar portăriţa Mădălina Ion s-a întors la CSM Bucureşti, clubul de unde venise împrumut la HCM Slobozia.

Program cu multe meciuri

Sub comanda lui Gheorghe Covaciu, echipa feminină de handbal se pregăteşte zilele acestea într-un turneu puternic cu echipele Dunărea Brăila, CSU Galaţi şi Gloria Buzău. Vor urma două meciuri amicale cu FC Argeş, în Piteşti în zilele de 17 şi 18 august. „Lucrăm la organizarea unui turneu pe care vrem să-l intitulăm „Memorialul Andreea Nica” în memoria handbalistei plecată atât de tragic dintre noi, un turneu unde avem ca invitate echipele Ştiinţa Bucureşti, FC Argeş şi Neptun Constanţa pentru 24 şi 25 august.”, spune Nicolae Goidea. Cum startul campionatului este anunţat pentru data de 3 septembrie se intenţionează ca pe 28 sau 29 august să fie luat un meci la finalul perioadei de pregătire, fie în compania Dunării Brăila, fie cu Neptun Constanţa.

Ca de obicei incertitudinea domneşte la Federaţia Română de Handbal şi în această ediţie de campionat. Deşi formaţiile s-au înscris încă din 23 iulie nici până la această dată oficialii nu s-au hotărât câte serii vor avea în Divizia A: trei sau patru faţă de cele două serii cum a fost până acum. Cert este că se vor juca câte două duble fiecare cu fiecare şi nu una ca până acum ceea ce înseamnă costuri mai mari pentru deplasare şi cazare dacă luăm în calcul că HCM Slobozia poate fi inclusă într-o serie din care să facă parte formaţii din Iaşi, Piatra-Neamţ sau Bacău. Funcţie de numărul de serii se va stabili şi modalitatea de promovare, la acest moment se ştie doar că primele două echipe din fiecare serie va avea dreptul să participe la un turneu semi-final alături de celelalte prime două clasate din seriile Diviziei A iar în urma meciurilor directe formaţiile de pe primele două locuri obţin direct promovarea în Liga Naţională iar echipele de pe locurile 3 şi 4 vor juca baraj cu formaţii venite din prima ligă.

 

Related posts