Sport 

CUPA ROMÂNIEI, ORA 14.30, STADIONUL MUNICIPAL: Unirea Slobozia vrea să oprească azi şirul victoriilor Dunării Călăraşi

OBIECTIV. Calificarea în faza următoare a Cupei României ar fi cel mai frumos cadou pentru tânărul antrenor Enache Costea după supărările trăite în campionat.

Dunărea Călăraşi are şapte victorii din zece meciuri disputate, toate obţinute consecutiv de când conducerea tehnică a echipei a fost preluată de Dan Alexa. Aflată acum pe un loc secund în liga 2, loc ce duce automat în Liga Naţională, echipa din judeţul vecin care ne este adversar tradiţional nu concepe să se împiedice la Slobozia în primul meci jucat în Cupă ediţia 2017 – 2018. De partea celalaltă, cu avantajul terenului propriu şi cu ambiţia lui „totul este posibil şi nu avem nimic de pierdut”, Soare şi compania vor mai mult ca oricând să rupă seria pozitivă a Dunării şi să producă surpriza fazei a patra din Cupa României.

„Este important că am ajuns aici şi sperăm să reuşim să trecem mai departe. Întâlnim un adversar cu şapte victorii, cu jucători valoroşi şi cu experienţă, dar voi alcătui cel mai bun 11 şi vom juca la victorie.” (ENACHE COSTEA, antrenor Unirea Slobozia)

Optimism pe banca Unirii Slobozia

Aureolaţi cu o victorie imposibil de comentat, 7 – 0 cu Înainte Modelu, vecina de localitate a Dunării Călăraşi, fotbaliştii Unirii Slobozia îşi doresc enorm să mai repare din ce au stricat în startul de campionat şi să arate că nu sunt cu nimic mai prejos decât o formaţie de prim rang din liga a doua, locul unde îşi doresc să evolueze cât mai curând. „De fiecare dată când sunt meciuri de Cupa României în care ai şanse să joci cu o echipă din prima ligă toată lumea îşi doreşte să vină Steaua la Slobozia să umplem stadionul. Nu stăm cu gândul la un viitor adversar, suntem concentraţi doar pe meciul cu Dunărea Călăraşi, să trecem noi mai departe şi apoi nu contează pe cine vom întâlni în faza următoare.”, a spus Constantin Toma înaintea meciului de astăzi.

La fel de conectat la importanţa partidei s-a arătat şi tehnicianul Enache Costea (foto), cel care este conştient de forţa adversarului pe care recunoaşte că l-a „spionat” în două dintre meciurile câştigate. „Este important că am ajuns aici şi sperăm să reuşim să trecem mai departe. Întâlnim un adversar cu şapte victorii, cu jucători valoroşi şi cu experienţă, dar noi vom juca la victorie. Vom alcătui cel mai bun 11 şi avem un avantaj că nu mai suntem obligaţi să avem pe teren trei jucători sub 19 ani.”, emană optimism antrenorul principal.

Într-adevăr, conform regulamentului din Cupa României, atunci când se întâlnesc două formaţii din eşaloane diferite (în cazul meciului de astăzi Dunărea Călăraşi – liga 2 – şi Unirea Slobozia – liga 3 – regula de vârstă este dată de condiţiile impuse eşalonului superior, aşa încât pe teren nu ar fi exclus să-i vedem din primul minut pe Teodorescu sau Gherasim, fotbalişti produşi de grupele de copii şi juniori ai clubului care au depăşit vârsta de 19 ani.

Faza a patra a Cupei României se va disputa marţi şi miercuri, de la ora 14.30, celor 18 echipe calificate urmând a li se alătura cele 14 formaţii din Liga Naţională pentru jocurile din „şaisprezecimi” programate pe data de 25 octombrie pentru ca ultima fază din Cupă desfăşurată în acest an să fie cea a optimilor de finală, programate pe data de 29 noiembrie.

 

 

 

Related posts