Sport 

CUPA ROMÂNIEI: „Uimirea” Slobozia a învins meritat pe Dunărea Călăraşi şi aşteaptă un adversar cu nume din Liga Naţională!

VICTORIE. La Slobozia s-a respirat din nou un aer de liga secundă şi o mie de spectatori au aplaudat calificarea Unirii Slobozia în „şaisprezecimi” după un meci întors cu două goluri marcate după pauză.

„Este important că am ajuns aici şi sperăm să reuşim să trecem mai departe. Întâlnim un adversar cu şapte victorii, cu jucători valoroşi şi cu experienţă, dar noi vom juca la victorie.”, spunea înainte de meci Enache Costea, tânărul antrenor de pe banca echipei de liga a treia Unirea Slobozia şi mulţi zâmbeau ironic. Cu temele făcute ca la carte şi cu jocul adversarilor studiat în detaliu, tehnicianul l-a surprins pe Dan Alexa cu o aşezare avansată şi cu un fotbal ofensiv. De partea cealaltă plusul de valoare şi de experienţă dar şi cu un aer superior afişat de echipa aflată acum pe loc de promovare directă în Liga Naţională, Dunărea Călăraşi a început mai bine jocul, presing sufocant la mijlocul terenului şi baloare recuperate rapid transmise pe benzi dar în afara unor centrări fără adresă nimic notabil nu s-a petrecut în „sfertul” tradiţional de tatonare. Atentă în defensivă, Unirea dă în minutul 22 prin Ibirian, fotbalist venit chiar de la Dunărea Călăraşi, primele emoţii, şut în forţă din afara careului scos cu greu de sub transversală de Popa.

Oaspeţii nu înţeleg semnalul de alarmă şi în minutul 30 un contraatac fulger duce mingea în adâncime la Bucă, atacantul Unirii intră în careu dar în momentul şutului este lovit de alunecarea la disperare a fundaşului Aboubacar Gassama însă tânăra Ionela Alina Peşu nu acordă lovitură de la 11 m şi cartonaş roşu ci fluieră invers, galben pentru simulare la atacantul Unirii! Dominarea gazdelor este taxată aspru la prima greşeală din apărare apărută în minutul 41, fundaşii se opresc reclamând un fault în atac, mingea ajunge la Puşcaşu care nu iartă din poziţie de singur cu portarul Dumitrescu şi favorita hârtiei intră la pauză cu avantaj de un gol pe tabelă.

Ambiţia şi încrederea au înclinat balanţa

 Repriza secundă se reia tot cu Unirea Slobozia la comanda jocului şi primul care-i încearcă vigilenţa lui Popa este acelaşi Ibrian cu un şut-centrare. Dornic să conserve rezultatul Alexa îl trimite pe teren pe Mardare dar acesta se face de râs la prima atingere şi dă o pasă slabă către portar, Răduca preia şi şutează cu exteriorul pe lângă bara laterală. Presiunea mutată pe flancul drept al apărării Dunării dă rezultate în minutul 61, Mardare este neglijent şi faultează în tuşă iar centrarea lui Drăguţ este reluată cu capul în plasă de fundaşul Ghinea.

„Hai peste ei băieţi, se poate, hai să le mai dăm un gol!”, se aude îndemnul tribunei şi fotbaliştii Unirii se avântă spre careul Dunării. Gassama nu-l poate opri decât prin fault pe Bucă în minutul 72 la o jumătate de metru în afara careului însă lovitura liberă executată de Toma trece peste transversală. Trei minute mai târziu, acelaşi Gassama îl loveşte peste picioare pe Toma în interiorul careului şi faultul este sancţionat cu lovitură de la 11 metri, fundaşul Dunării fiind iertat pentru a doua oară de meritatul cartonaş galben.

Cum ar fi fost al doilea, cel mai probabil arbitra de centru s-a gândit că n-ar fi indicat să strice echilibrul numeric de pe teren. Răduca este cel care-şi asumă responsabilitatea execuţiei şi Unirea Slobozia preia conducerea după ce mingea este trimisă în colţul opus plonjonului portarului Popa. Final de partidă abordat cu atenţie de Unirea Slobozia şi cu mingea ţinută departe de propriul careu şi strigătele venite de pe margine de la antrenorul Dan Alexa produc doar şutul slab de la distanţă al lui Bogdan Vasile. „Mă bucur în primul rând pentru fotbalişti, veneam după rezultate nu tocmai concludente în campionat şi această calificare sper să le dea acea doză de încredere în propriile forţe. Mai departe în Cupa României ne dorim un adversar din prima ligă, o echipă de tradiţie din fotbalul românesc.”, a spus fericit la final antrenorul Enache Costea, în timp ce Dan Alexa părăsea terenul îngândurat şi cu capul plecat.(Click aici www.infoialomita.ro pentru galerie foto!)

 UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Gherasim, Ibrian, Ghinea, Drăguţ, Adăscăliţei, Soare, Toma, Răduca, Teodorescu, Bucă. Au mai jucat: Năstase, Topor. Antrenor: Enache Costea.

DUNĂREA Călăraşi: Popa, Ţenea, Gassama, Matei, Manole, Vasile, Călin, Puşcaşu, Danciu, Mesquita, Munteanu. Au mai jucat: Drăghiceanu, Mardare, Toma. Antrenor: Dan Alexa.

Related posts