Administrație Favorite 

GOLĂNIE ADMINISTRATIVĂ: Încă un dosar penal pe numele lui Iusein Iuksel, fostul primar din Fierbinţi Târg

SESIZARE. Dobre Pârvu (foto), primarul oraşului Fierbinţi-Târg, a sesizat Parchetul după ce un document pe care a fost aplicată o altă ştampilă decât cele din instituţia publică a apărut suspect în Primărie în cazul lucrării de realizare a oborului la un preţ de vilă de lux!

Iusein Iuksel, fostul primar al oraşului din vestul judeţului Ialomiţa, are din ce în ce mai multe probleme penale. În afara dosarelor aflate în lucru la Parchetul Judeţean, fostul şef al localităţii s-a mai lipit de o sesizare penală. De data aceasta el este acuzat că la plecarea din funcţie a luat cu el o ştampilă pe care acum a folosit-o în încercarea de a acoperi cheltuieli nelegale prin decontări făcute pentru lucrări neefectuate la obiectivul de investiţii „Modernizare piaţa de legume şi obor”.

Construcţie la preţ de lux: 450 euro/mp!

Lucrarea de la Fierbinţi-Târg, ca atâtea altele făcute sub guvernarea locală a lui Iusein Iuksel, a fost atribuită fără licitaţie pentru că acesta, ca să nu aibă parte de surprize neplăcute la o eventuală licitaţie publică, a fixat ca valoare a investiţiei „modernizare piaţa de legume şi obor oraşul Fierbinţi Târg” exact 99.562,77 euro! Cu vreo patru sute şi puţin de euro sub pragul de 100.000 de euro, fără TVA, peste care trebuia organizată o licitaţie, acolo unde, nu-i aşa, poate veni să participe oricine nu doar pe cine cheamă primarul. Iar aleasa a fost societatea Tehno Utilaj SRL Bucureşti, care a avut ca sarcină ca în 70 de zile să ridice pe o suprafaţă de 432 mp o cabină de portar şi o cabină pentru medicul veterinar, ambele la o suprafaţă de 16 mp, toalete publice de 30 mp, toate realizate pe bază de tablă şi profiluri uşoară pentru „numai” 5,3 miliarde lei vechi!

Ei bine, cei aproape 450 euro pe fiecare metru pătrat de construcţie, bani plătiţi din buzunarele plătitorilor de taxe şi impozite locale din oraşul Fierbinţi-Târg, n-au fost suficienţi pentru constructori şi cei aflaţi în fruntea Primăriei. Aşa se face că sub semnătura lui Iusein Iuksel au plecat în conturile firmei bani şi pentru obiecte de inventar inexistente şi lucrări pe care contructorul nu s-a mai obosit să le facă! Este vorba de compartimentarea celor două cabine identice aflate de-o parte şi de alta a intrării în incinta oborului, în realitate două camere goale dar care în acte apar drept complet mobilate şi compartimentate ca la carte!(vezi foto)

O ştampilă „pirat” pe acte retroactive

Verificarea în paralel a plăţilor şi a lucrărilor efectuate în realitate a scos la iveală măgăria iar cei care au gestionat-o au intrat în fibrilaţii. Dornici să ascundă plăţile ilegale, oameni din Primăria Fierbinţi-Târg au pus la cale o operaţiune de „curăţare a locului faptei” prin emiterea unei dispoziţii de şantier prin care să se demonstreze că de fapt lucrările nu s-au mai făcut la comanda fostului primar Iusein Iuksel. Documentul a apărut ca din senin zilele trecute în scriptele instituţiei publice cu semnătura fostului primar şi purtând o ştampilă ce nu mai este folosită de Primărie după ce noul primar le-a înlocuit imediat după preluarea mandatului.

„Am verificat dispoziţia de şantier şi am constatat că deşi aceasta fusese primită în instituţie în data de 11 iulie 2017 ea a apărut înregistrată sub numărul 1501 din 30 martie 2016. Am mers la biroul consilierului juridic căruia îi încredinţasem că păstreze registrele mai vechi şi mi s-a spus că această dispoziţie de şantier fusese înregistrată retroactiv la solicitarea viceprimarului Alin Cîmpean, cel care i-a adus registrul şi care, după completare, l-a luat înapoi. Uitându-mă atent pe ştampila din dispoziţia de şantier şi am constat că aceasta nu era una folosită în acest moment în Primărie, ştampile schimbate de mine la preluarea mandatului de primar.”, explică Dobre Pârvu.

În hârtie se spune că la dispoziţia primarului de la acea dată Iusein Iuksel se modifică proiectul celor două cabine de la intrare prin modificarea uşilor de acces şi a golurilor de ferestre. Documentul – fantomă nu ţine însă cont că anterior datării lui, cu mai bine de şase luni în urmă, în 13 octombrie 2015, se emisese o factură de lucrări ce curprindea obiectele de inventar şi lucrările nefectuate pentru care două zile mai târziu Iusein Iuksel semnează ordinul de plată în valoare de 190.096 lei!

„Am depus o sesizare la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Urziceni prin care solicit să se verifice modul prin care viceprimarul Alin Câmpean a intrat în posesia registrului şi cum a apărut această dispoziţie de şantier semnată de Iusein Iuksel pe care este aplicată o altă ştampilă decât cele din Primărie.”, a anunţat primarul oraşului Fierbinţi-Târg.

“De ce Parchetul Ialomiţa ţine nerezolvate dosarele penale ale lui Iusein Iuksel?”

„Situaţia este foarte gravă la Fierbinţi şi trebuie schimbată cât mai repede. Nu se poate să te foloseşti cum vrei de casieria Primăriei, banul public să îl iei ca şi când ar fi banul tău propriu. Oraşul arată cum arată şi este nedezvoltat pentru faptul că s-a furat foarte mult acolo. Nu-s şosele, nu-s trotuare, şcolile arată cum arată, iar localitatea a decăzut pentru că administraţia asta roşie şi nenorocită PSD a făcut-o praf!”, a comentat deputatul PNL Tinel Gheorghe situaţia foarte gravă de la Primăria Fierbinţi-Târg, insituţie ce este la un pas de a se închide din cauza găurilor financiare impresionante lăsate de tandemul Iusein Iuksel – Alin Cîmpean. Golănii administrative scoase la iveală de diverse instituţii de control şi transformate în dosare penale instrumentate mai întâi de Parchetul Urziceni şi preluate apoi de Parchetul Ialomiţa, dosare care zac însă într-o uitare suspectată de preşedintele PNL Ialomiţa ca având conotaţii politice. „Am întrebat public de acum două săptămâni care sunt cele 10 dosare penale pe numele lui Iusein Iuksel preluate de Parchetul Judeţean Ialomiţa şi nu am primit vreun răspuns. Eu întreb din nou ce este atât de mult de cercetat de aceste dosare stau la Parchet şi nu ajung în instanţă? De ce le-ai luat de acolo, de la Parchetul Urziceni, ca să le păstrezi tu în sertar la judeţ?”, a precizat Tinel Gheorghe.

Related posts