Sport 

CUPA ROMÂNIEI, VINERI, ORA 17.00, SALA „ANDREEA NICA”: „Meciul cu Dunărea Brăila este ocazia potrivită să arătăm că avem valoare de Ligă”

INTERVIU. Mădălina Toma, căpitanul echipei HCM Slobozia, priveşte cu optimism spre turneul semifinal de promovare în Liga Florilor şi-şi doreşte ca ea şi colegele sale să fie sănătoase şi apte sută la sută să joace.

Mădălina Toma a fost cea mai bună handbalistă de pe teren la meciul cu HCF Piatra Neamţ. A zburdat permanent între cele două semicercuri, a înscris pe contraatac dar a marcat şi din faze atent lucrate la antrenamente, cu pătrunderi prin dribing pe zona centrală. În total opt goluri frumoase trecute în dreptul căpitanului echipei.

Mădălina, ai fost vioara întâi în meciul cu HCF Piatra Neamţ. Care este secretul?

Cu HCF Piatra Neamţ m-am simţit foarte bine, mi-au intrat şi golurile, poate şi pentru că am fost mai concentrată pe finalizare faţă de alte meciuri. Meciul a fost unul greu, întotdeauna cu Piatra Neamţ şi cu Neptun Constanţa sunt meciuri grele. Mă bucur că am ieşit de pe teren sănătoase şi învingătoare.

„Cu Brăila tot ce-mi doresc este să fim sănătoase, să jucăm foarte bine şi să ne ridicăm potenţialul. Dacă tot ne dorim promovarea în Liga Florilor este o ocazie excelentă să arătăm că într-adevăr avem valoare pentru a juca acolo.” (MĂDĂLINA TOMA, HCM Slobozia)

O victorie de moral înaintea meciului din Cupa României cu Dunărea Brăila…

Cu Brăila tot ce-mi doresc este să fim sănătoase, să jucăm foarte bine şi să ne ridicăm potenţialul. Dacă tot ne dorim promovarea în Liga Florilor este o ocazie excelentă să arătăm că într-adevăr avem valoare pentru a juca acolo. Până la urmă Dunărea Brăila se bate în partea de jos a clasamentului, noi suntem pe primul loc în Divizia A şi sperăm să facem o figură frumoasă şi, de ce nu, să reuşim calificarea în faza următoare a Cupei României.

Revenim apoi în campionat cu o deplasare la Neptun Constanţa. Trage HCM Slobozia la victorie având în vedere că are asigurat primul loc în clasament?

La meciul cu Neptun avem o datorie faţă de conducerea echipei, faţă de antrenori şi, în primul rând, faţă de noi, jucătoarele pentru meciurile pierdute la ele acasă dar şi pe teren propriu. Mai important decât victoria este să ieşim de pe teren neaccidentate, este nevoie de fiecare dintre noi la turneele pentru promovare ce ne aşteaptă în luna mai.

Eşti de mai multe sezoane la echipă. Spune-mi momentul cel mai fericit şi momentul nefericit!

Au fost mai multe momente fericite dar parcă meciul câştigat la barajul de promovare cu Dinamo Bucureşti este cel mai plăcut. A fost o presiune foarte mare pe noi, toată lumea din handbal nu ne dădea nicio şansă, atunci a fost un moment încărcat de emoţii şi de dorinţa de a câştiga. Bucuria de după meci nu poate fi descrisă în cuvinte, a fost de senzaţie. La polul opus, cel mai trist moment a fost retrogradarea din Liga Naţională. Plus accidentările pe care le-au avut fetele.

Se cam ştie cum va arăta grupa la turneul semifinal. Ne poate încurca vreuna dintre echipe?

Am jucat şi cu Ştiinţa Bucureşti, şi cu echipa din Mioveni, iar despre fetele de la Crişul Chişineu Criş nu pot spune nimic. Nu se compară niciun meci cu celălalt. Ce a fost în partidele amicale a avut o anumită încărcătură, acum trebuie să ne concetrăm şi să câştigăm pentru a ieşi din grupă de pe primul loc. 

 

 

 

Related posts