Favorite Politică 

FĂRĂ SUSŢINERE ÎN ORGANIZAŢIA JUDEŢEANĂ: Victor Moraru a fost redus la tăcere în PSD Ialomiţa

EŞEC. Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, nu mai este agreat de majoritatea colegilor din PSD Ialomiţa. Deşi iniţial a vizat preşedinţia partidului la nivel judeţean, Moraru nu a primit nici măcar dreptul de a spune două cuvinte la congresul extraordinar de alegere a înlocuitorului lui Marian Neacşu.

Adus în partid de Marian Neacşu în anul 2016 chiar împotriva multora dintre primarii PSD şi preşedinţi de organizaţii locale social-democrate, Victor Moraru nu a reuşit să se împrietenească în trei ani cu cei pe care îi „alinta” în şedinţele de partid cu apelativul de „primari penali”.

Chiar dacă a dat drumul la disperare în ultimele luni la robinetul finanţărilor locale din acesta au curs decât picături insuficiente pentru a satisface nevoile reale ale primarilor PSD.

Victor Moraru a fost bătut măr de organizaţia judeţeană cu mai puţin de 24 de ore înaintea alegerilor la care spera să-l spulbere pe senatorul Marian Pavel, omul pe care îl jignise grav chiar în sediul partidului înaintea alegerilor parlamentare din 2016 fără să bănuiască vreun moment că va ajunge la mâna lui. Din 62 de votanţi, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a primit doar 15 voturi, un procent penibil de mic, sub 25%!

Umilinţa supremă: Victor Moraru nu a vorbit în faţa organizaţiei judeţene!

Congresul extraordinar de alegere a preşedintelui PSD Ialomiţa a fost un prilej potrivit pentru primarii PSD ai localiăţilor urbane din judeţ de a-i mulţumi plenar şi apăsat conducătorului iubit Liviu Dragnea pentru sprijinul pe care-l acordă Guvernul PSD dezvoltării locale.

Cu două excepţii, primarul PSD din oraşul Amara, omul de casă al lui Victor Moraru, şi Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia care i-a dat cu flit lui Liviu Dragnea şi nu a venit la alegerea preşedintelui PSD Ialomiţa! 

Au mai luat cuvântul reprezentante ale organizaţiei de femei moment în care s-a făcut remarcată Manuela Zainea, şefa ilegală a Inspectoratului Şcolar Judeţean şi o nostalgică prin gesturi, imagine dar mai ales prin limbajul ce ne-a reamintit de perioada „vom face totul” din epoca Ceauşescu.

În mod surprinzător, primul social-democrat din administraţia judeţeană nu a urcat la microfon pentru a ridica în slăvi Guvernul, pentru a se lăuda cu realizările sale de preşedinte de Consiliu Judeţean ori pentru a-şi lua angajamentul că va trage din greu pentru un succes electoral al PSD la următoarele alegeri din 2019 şi 2020.

Deşi privirea trăda altceva, Victor Moraru a avut puterea de a aplauda atât discursul lui Liviu Dragnea, care l-a numit coleg şi prieten pe senatorul Marian Pavel, dar şi atunci când noul preşedinte PSD Ialomiţa a mulţumit public pentru votul unanim dat de organizaţia judeţeană.

„Organizaţia PSD Ialomiţa este şi mai întărită, şi mai unită după plecarea lui Marian Neacşu. Îi urez succes lui Marian Pavel, colegul şi prietenul meu din Parlament, şi sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară.” (LIVIU DRAGNEA, preşedinte PSD)

Marian Pavel a fost ales în unanimitate în doar 10 secunde!

Momentul votului a fost unul fără istoric. Codrin Ştefănescu, secretarul general PSD, a anunţat că la alegerile pentru şefia organizaţiei judeţene PSD Ialomiţa este înscris un singur candidat, Marian Pavel, şi a cerut sălii pline de activişti de partid să aprobe votul la vedere, prin ridicare de mână.

Odată primit acceptul verbal, s-a trecut la „vot”. „Cine este pentru, împotrivă, abţineri? Vă mulţumesc! Organizaţia PSD Ialomiţa are un nou preşedinte, Marian Pavel, să-l aplaudăm!”, a rostit Codrin Ştefănescu. „Ura”, „Bravo”, câteva fluierături ca la nuntă plus aplauze prelungi au consfiinţit alegerea noului preşedinte care a simţit nevoia să se ridice de pe scaun şi să se aplece puţin spre sală.

Entuziasmul general nu a fost stricat nici măcar de Victor Moraru, marele pierzător al alegerilor interne din PSD, care n-a avut încotro şi pentru că era în faţa întregii organizaţii judeţene a aplaudat alegerea lui Marian Pavel, cel care a împlinit 44 de ani chiar în ziua alegerii sale şi a devenit astfel cel mai tânăr preşedinte din istoria partidului la nivel judeţean.

 

Related posts