Sport 

CUPA UNIREA KARATE: Dispute spectaculoase între micuţii sportivi care au vrut medalii la competiţia de la Slobozia

SPECTACOL. Lupte crâncene, scheme inedite şi lovituri de o acurateţe deosebită au făcut grea misiunea arbitrilor atunci când au avut de stabilit ierarhia câştigătorilor la Cupa Unirea la karate.

A treia ediţie a Cupei Unirea la karate a fost din nou un succes pentru cluburile sportive Satori Slobozia şi CSM Unirea Slobozia, în fapt cele mai puternice cluburi sportive din judeţul Ialomiţa, eveniment desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Karate WUKF la care au luat startul peste 306 sportivi. Puteau fi mai mulţi dar în această perioadă sunt examene atât pentru admiterea în liceu cât şi probele de bacalaureat şi o parte dintre sportivi din aceste categorii de vârstă nu au putut să ajungă. Cei mai mulţi au venit din capitală, Constanţa, Călăraşi şi, fireşte, Slobozia, dar şi competitori din zona Ardealului au făcut un efort special pentru a fi prezenţi la ora 9.00 în sala „Andreea Nica” din cadrul Complexului Sportiv Municipal. O sală devenită neîncăpătoare şi care a vuit ca un adevărat stup sub glasurile copiilor, adolescenţilor, antrenorilor, părinţilor pătimaşi din tribune ori şi arbitrilor atenţi la orice element tehnic prezentat de fiecare concurent. O sală prea mică în care s-au amenajat totuşi cinci saltele tatami care n-au fost lăsate „să respire” nici măcar cinci minute în cele 10 ore de întrecere.

„Aşteptăm o sală mai mare!”

„Clubul sportiv SATORI a avut 78 de sportivi înscrişi în competiţie, copii veniţi din multe localităţi ale judeţului Ialomiţa unde clubul nostru are secţii deschise şi unde mulţi tineri, inclusiv din mediul rural, au şansa de a se pregăti ca la carte, sub îndrumarea unor profesori pasionaţi, în ceea ce noi dorim a fi un sprijin pentru dezvoltarea sportului de masă la disciplina karate. Cred că după fotbal, la nivelul municipiului Slobozia, disciplina karate are cei mai mulţi sportivi practicanţi.”, ne-a spus Cristi Ursu, reprezentantul clubului sportiv SATORI Slobozia, omul bun la toate în „bucătăria” competiţiei Cupa Unirea la karate.(Galerie foto pe pagina de facebook infoialomita.ro)

Ţinta celor două cluburi este organizarea unei Cupe la karate cu o participare de cel puţin 500 – 600 sportivi din toată ţara dar peste acest lucru este nevoie ca mult-promisa sală polivalentă de cel puţin 1.200 de locuri să fie ridicată odată şi-odată în municipiul reşedinţă de judeţ. „Am vrea să găsim o altă dată de disputare a competiţiei, undeva spre finalul verii, pentru a permite şi seniorilor să participe, atunci spectacolul va fi unul total.”, a adăugat Cristi Ursu. Până atunci, în anul 2017 tandemul SATORI – CSM Unirea va organiza competiţii de anvergură la disciplinele sportive kempo, tenis de câmp şi şah.

 

 

Related posts